loading
close
SON DAKİKALAR

Milli Eğitim Bakanlığı, Ensar Vakfı ile 5 yıllık protokol imzaladı

Milli Eğitim Bakanlığı,  Ensar Vakfı ile 5 yıllık protokol imzaladı
Tarih: 29.07.2017 - 13:54
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Karaman’daki çocuklara yönelik cinsel istismar davasında adı geçen Ensar Vakfı ile protokol imzaladı.

Hürriyet'ten Gülseven Özkan'ın aktardığına göre MEB, Ensar Vakfı ile 5 yıl geçerli olmak üzere ‘çeşitli eğitim, seminer ve sosyal etkinlikler düzenlenmesine dair işbirliği’ yaptı. Buna göre Ensar Vakfı sanatsal, sportif, sosyal, kültürel, bilimsel ve teknolojik gelişimi desteklemeye yönelik eğitim, seminer, proje, gezi, kitap okuma, yarışma, kamp, yaz okulu gibi etkinlikler düzenleyebilecek.

KULÜPLER ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA KURULACAK

Protokolde MEB yükümlükleri arasında “Protokol kapsamında yapılacak faaliyetlerle ilgili vakıfla ortaklaşa belirlenen kulüplerin ortaöğretim kurumlarında kurulmasına imkân tanır” maddesi yer aldı. Bakanlık ayrıca düzenlenecek etkinlikler konusunda vakıfla koordineli çalışacak.

ÜCRETLERİ BAKANLIK TARAFINDAN ÖDENECEK

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün Ensar Vakfı ile imzaladığı 3 yıllık protokole göre ise bu kapsamda açılacak kurslarda vakıf personeli olan eğiticilere, ihtiyaç duyulduğunda kendi bünyesinde bulunan öğretmenlere, uzmanlara veya usta öğreticilere görev verilmesini sağlayacak ve ücretlerini ödeyecek. İl/İlçe milli eğitim müdürlükleri de yapılan işlemlerin mevzuatlara göre yürütülmesini, denetlenmesini sağlayacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları