loading
close
SON DAKİKALAR

Mimarlar Odası; Düşünce, Görüşleri özgürce yaymak evrensel haktır!

Mimarlar Odası; Düşünce, Görüşleri özgürce yaymak evrensel haktır!
Tarih: 27.11.2015 - 13:46
Kategori: Sendika

TMMOM Mimarlar Odası Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dürdar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması nedeniyle bir basın açıklaması yaptı...

TMMOM Mimarlar Odası Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dürdar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması nedeniyle bir basın açıklaması yaptı...

TMMOM Mimarlar Odası 27 Kasım 2015 tarihli açıklamasında; Düşünce ve görüşleri özgürce açıklamak ve yaymak evrensel haktır!

19 Ocak 2014 tarihinde, Adana Savcılığı “silah taşındığı” ihbarı üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı’na ait olan tırlar durdurarak el koymuş, o dönemde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından silah taşındığı iddiası reddedilmişti. Olaydan sonra açılan soruşturmada, tırları durduran jandarmalar, Adana Cumhuriyet Başsavcısı ve iki savcı tutuklanmıştı.

Cumhuriyet Gazetesi, 29 Mayıs 2015 tarihinde dönemin hükümet yetkililerince insani yardım olduğu iddia edilen MİT Tırlarındaki silahların görüntülerini haber yaparak kamuoyuyla paylaşmıştır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Gazete hakkında terör soruşturması başlatılmış; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapılan haberlerle ilgili “Bedelini ağır ödeyecek öyle bırakmam onu” sözlerinin ardından ise, hukuk yok sayılarak, 26 Kasım 2015 tarihinde Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül tutuklanmıştır.

Evrensel İnsan Hakları Beyannamesinde ve Anayasamızda belirtildiği üzere, herkes düşünce ve görüşlerini özgürce açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet; resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber almak ve vermek serbestliğini de kapsar. Ayrıca basın özgürlüğü yasalarımızla koruma altına alınmıştır. Buna göre; basın özgürdür ve bu özgürlük bilgi edinme, yayma, eleştirme ve yorumlama haklarını içerir.

Mimarlar Odası olarak, temel hak ve özgürlüklere karşı yapılan baskı ve saldırıları kınıyor, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül şahsında, tüm basın çalışanlarının demokrasi, insan hakları, düşünce ve basın özgürlüğü mücadelelerinin her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.

Değerli kamuoyumuza saygıyla duyurulur.

TMMOB Mimarlar Odası

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları