loading
close
SON DAKİKALAR

Mısır'da camiye bombalı saldırı: 235 kişi hayatını kaybetti

Mısır'da camiye bombalı saldırı: 235 kişi hayatını kaybetti
Tarih: 24.11.2017 - 14:38
Kategori: Dünya

IŞİD'in etkin olduğu Mısır'ın Sina Yarımadası'nda bir camiye düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı en az 184'e çıktı.

IŞİD'in etkin olduğu Mısır'ın Sina Yarımadası'nda bir camiye düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı en az 235'e çıktı.

Irak ve Suriye'de kontrol ettiği toprakların tamamına yakını kaybeden IŞİD'in etkinliği devam ettirdiği bölgelerden biri olan Mısır'ın Sina Yarımadası'ndan camiye saldırı haberi geldi.

Kuzey Sina bölgesinin başkenti Ariş'e 40 kilometre mesafedeki Bir el Abed kasabasının Ravda camisinde cuma namazı kılanlara 4 arazi aracından ateş açan saldırganlar bomba da infilak ettirdi.

HÜKÜMET YANLILARININ CAMİSİ

Görgü tanıklarına göre güvenlik güçlerini destekleyen cemaat hedef alındı. Resmi devlet ajansı MENA'nın geçtiği haberlerde ilkin 54 olarak açıklanan can kaybı sayısı hızla 85, ardından 115'e 155'e ve 185'e yükseldi. Gelen son bilgilere göre bu sayı 235 oldu. İlk belirlemelere göre 120 kişi de yaralandı.

SİNA CİHATÇI KAYNIYOR

Ankara destekli Müslüman Kardeşler'den Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi Temmuz 2013'te halk protestolarının ardından deviren Genelkurmay Başkanı Abdülfettah Sisi sonrasında cumhurbaşkanı da seçilirken ordu Sina'da baş gösteren bir dizi cihatçı örgütle savaşıyor. 2014'te IŞİD'e biat eden Ensar Beyt el Makdis, bugüne dek Sina'da düzenlenen bir dizi kanlı saldırının sorumluluğunu üstlendi. Ağustos 2016'da örgütün lideri Ebu Dua El Ensari'nin onlarca militanla birlikte öldürüldüğünün açıklanmasına rağmen saldırılar durmadı.

Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları