loading
close
SON DAKİKALAR

MİT TIR'ları davası 8 Mayıs'a ertelendi

MİT TIR'ları davası 8 Mayıs'a ertelendi
Tarih: 27.04.2017 - 13:42
Kategori: Gündem

Gazeteciler Can Dündar, Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yargılandığı MİT TIR'ları davası 8 Mayıs'a ertelendi

Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun mühimmat yüklü MİT TIR’ları haberlerine ilişkin ana dosyadan ayrılmasına hükmedilen “silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme' iddiasıyla süren dava 8 Mayıs'a ertelendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya, Erdem Gül, avukatları ile MİT Müsteşarlığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları katıldı. Dayanışma amacıyla CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal ve Hilmi Yarayıcı da adliyeye geldi. 

Duruşmada mahkeme başkanı Ali İhsan Horasan, Cumhuriyet gazetesinin tutuklu 11 yazar, çizer, muhabir ve yöneticisi hakkında hazırlanan ve İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamenin dava dosyasına istendiğini belirtti. Başkan Horasan, yargılama konusu suçlamanın değişmesi ihtimali nedeniyle yargılanan kişilere ek savunma hakkı verildiğini belirtti. Bunun üzerine Gül daha önceki savunmasını tekrar ettiğini belirtti. Rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılamayan Berberoğlu'na ek savunma için süre veren heyet, duruşmayı 8 Mayıs'a erteledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları