loading
close
SON DAKİKALAR

Monaco 1 - 2 Beşiktaş

Monaco 1 - 2 Beşiktaş
Tarih: 18.10.2017 - 09:13
Kategori: Spor

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu mücadelesinde deplasmanda Monaco'yu 2 - 1 yenerek 3. maçından da galibiyetle ayrıldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 3'üncü hafta karşılaşmasında Beşiktaş, deplasmanda Monaco'yu 2-1 mağlup etti. 3'üncü maçında 3'üncü galibiyetine ulaşan siyah-beyazlılar, 9 puana ulaşarak gruptaki liderliğini sürdürdü.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda, Porto'yu deplasmanda 3-1, RB Leipzig'i kendi sahasında 2-0 ve Monaco'yu deplasmanda 2-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, 3'te 3 yaparak grup liderliğini sürdürürken, aynı zamanda bir de rekora imza attı.

Porto ve Leipzig'i yenerek gruba başlayan Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde gruplara 2'de 2 ile başlayan ilk Türk takımı olurken, Monaco'yu da mağlup ederek bu seriyi 3 maça taşıdı.

Siyah-beyazlı formayla Monaco ağlarına 2 gol göndererek, bu sezonki gol sayısını Şampiyonlar Ligi'nde 3, toplamda 7'ye çıkaran Cenk Tosun, ayrıca Beşiktaş formasıyla çıktığı 25'inci Avrupa kupası maçında, 10'uncu golünü kaydetmiş oldu.

STAT: Stade Louis II (Monaco)

HAKEMLER: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan Futbol Federasyonu)

MONACO: Danijel Subasic, Fabinho, Jemerson, Djibril Sidibe (Dk. 79 Gabriel Boschilia), Kamil Glik, Almamy Toure, Joao Moutinho, Youri Tielemans (Dk. 57 Rony Lopes), Thomas Lemar, Radamel Falcao, Keita Balde

BEŞİKTAŞ: Fabri, Adriano, Pepe, Dusko Tosic, Caner Erkin, Ricardo Quaresma, Ryan Babel, Atiba Hutchinson, Tolgay Arslan (Dk. 74 Gary Medel), Anderson Talisca (Dk. 74 Oğuzhan Özyakup) , Cenk Tosun (Dk. 89 Alvaro Negredo)

SARI KARTLAR: Dk. 49 Keita (Monaco) - Dk. 16 Pepe, Dk. 36 Tolgay (Beşiktaş)

GOLLER: Dk. 30 Falcao (Monaco) - Dk. 34 - Dk. 55 Cenk (Beşiktaş)

ORMAN: "ALLAH BİZE GRUP LİDERLİĞİNİ NASİP ETSİN"

Maç sonu konuşan Fikret Orman, "Bugün kızımın doğum günü, ona bir doğum günü hediyesi oldu. Güzel bir maçtı. 3'te 3 çok önemli. Allah bize grup liderliğini nasip etsin. Artık en önemli şey lig. Ligde biraz daha agresif olmamız lazım. Bunların devamı gelsin. Bunlar iyi şeyler. Ülkede herkes mutlu. Avrupa'da yaşayanlar mutlu. Beşiktaş ciddi bir kulüp. Çok mutluyuz, iki deplasman iki galibiyet. Şimdi içeride 2 maçımız var" diye konuştu.

Fikret Orman, "Cenk Tosun'a ne kadar değer biçtiniz" sorusuna, "Benim oyuncularım mal değil. Şu anda Beşiktaş'ın hedefi Şampiyonlar Ligi'nde iyi yerlere gelmek ve ligde şampiyon olmak. Şu anda yazıyorlar, şu kadar milyon, bu kadar milyon diye. Bunların hepsi hikaye" diyerek sözlerini noktaladı.

CENK: "KAZANMAYI HAK ETTİK"

Çok mutlu olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Cenk, "3 maçta 9 puan aldık. Bundan sonra belki 1 puan yetecektir ama kalan maçlarımıza da kazanmak için çıkacağız. Takım arkadaşlarımı kutluyorum. Maça iyi başladık. İlk golü de bulduk ama hakem ofsayt verdi. Galiba ofsayt yok. Orada 1-0 öne geçsek maç daha farklı olabilirdi. Rakip öne geçtiğinde hiçbir şey olmamış gibi devam ettik. Sonra 1-1'i bulduk. Devre arasında iyi motive olduk. İkinci yarıya da iyi başladık. 90 dakikaya bakıldığında kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum" dedi.

GÜNEŞ: "OYUNCULAR, ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRDİ"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "İyi bir akşam oldu. Beraberliğin avantaj olacağı maçtan 3 puanla ayrıldık. Hak ettiğimiz sonucu oyunumuzun karşılığı olarak aldık. Kaliteli ve önemli oyuncular, üzerine düşen görevi yerine getirdi" diye konuştu.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları