loading
close
SON DAKİKALAR

Moskova bitti kral Belgrad

Moskova bitti kral Belgrad
Tarih: 26.12.2015 - 12:00
Kategori: Seyahat

Moskova’ya gidemeyenler en çok Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ı tercih etti.

Yılbaşı tatiline sayılı günler kala tatilciler son hazırlıklarını yapıyor. Yurtiçinde ilk tercih İstanbul’a yakın bölgeler ve Antalya olurken, yurtdışından ise Avrupa şehirleri ve ABD oldu. En büyük sürprizi ise Belgrad yaptı. Moskova’ya gidemeyenler en çok Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ı tercih etti.

Zor bir yılı geride bırakmaya hazırlanan turizm sektörü son olarak yılbaşı tatili ile yılı kapatıyor. 31 Aralık 2015’in perşembe gününe denk gelmesi turizmcileri sevindirdi. Tatillerini haftasonu ile birleştirerek 4 günlük tatile çıkanların ilk tercihleri yurtiçinde Bolu Abant, Sapanca, Afyon, Uludağ ve Antalya otelleri oldu. Yurtdışında ise Londra, Amsterdam, Paris, Viyana, Prag, Barselona, Roma ve Venedik tatilcilerin tercihleri arasında yer aldı. Bu yılın sürprizi ise Belgrad oldu. Rusya ile yaşanan sorunlar sebebiyle Türk turistin Rusya yerine ilk tercihi, Sırbistan’ın başkenti Belgrad oldu. Tatile çıkmayıp yılbaşı gecesini dışarıda geçirecek olanlar ise sanatçılı ve yemekli organizasyonları tercih ediyor.

FİYAT ARALIĞI GENİŞ

Yılbaşında yurtiçinde pek çok tesis, özel eğlence programları ve yemekli galaları ile özel konaklama paketleri sunulduğunu söyleyen Etstur yetkilileri, “Yerli misafirin en çok tercih ettiği destinasyonlar İstanbul’a yakın bölgelerdeki oteller ve Antalya otelleri. Ünlü sanatçıların sahne aldığı Kıbrıs otelleri de bu dönem yapılan rezervasyonlarda öne çıkıyor. Yurtdışında ise Avrupa şehirlerinin gözde destinasyonlar arasında bulunduğunu kaydeden yetkililer, “New York, Avustralya-Yeni Zelanda ve Uzak Doğu turları da yoğun ilgi görüyor. Türkiye genelinde yılbaşı programı olan tesislerde yılbaşına özel olarak fiyatlar gecelik kişi başı 140 TL ile 1000 TL arasında değişiyor” dedi. Yurtdışı yılbaşı turlarının neredeyse tamamı tükendiğini belirten Etstur yetkilileri, “Şu an için sadece Paris ve New York satışa açık” diye konuştu.

RUSYA YERİNE SIRBİSTAN

Bu yıl yurtdışı turlarda en çok tercih edilen rotaların başında Belgrad’ın geldiğine değinen Tatilbudur Genel Müdürü Bülent Kuş da, “Rusya ile yaşanan olaylar sonrasında hem vizesiz olması hem de eğlence hayatı nedeniyle birçok misafirimiz Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ı terich etti. Belgrad dışında 499 Euro’luk Barcelona, 499 Euro’luk Sicilya, 549 Euro’luk Amsterdam, 649 Euro’luk Bangkok - Pattaya turlarımız ilgi görüyor. Yurtiçi pazarında ise öncelik Abant’ta. Bölge yaklaşık 15 gün önceden doldu. Sapanca ve Afyon da tercih edilen yerler arasında” dedi.

GEÇEN YILA GÖRE İKİ KAT ARTTI

YURTİÇİ yılbaşı turlarında, Uludağ, Kartalkaya, Palandöken, Antalya ve Kıbrıs’ta bulunan otellerin gala programları ile ön plana çıktığını ifade eden Setur Turizm Müdürü Oktay Temeller de, “İki kişilik bir ailenin 3 günlük bir yılbaşı tatili için 1.000 lira ile 4 bin lira arasında bütçe ayırması gerekiyor. Yurtdışı seyahatlerinde en çok tercih edilen rotalar ise Barselona, Viyana, Amsterdam, Miami ve Londra oldu. Yılbaşı tatilinin cuma gününe denk gelmesi talebi arttırdı. Geçen yıla oranla bu yıl yurtdışı ve yurtiçi turlarımıza talep artışı 2 kat oldu” dedi.

DAĞLARDA KAR BEKLENİYOR

JOLLY Tur Yurtiçi Turlar Müdürü Can Mergen de özellikle Uludağ bölgesinin yılbaşında çok farklı olduğunu söyledi. Uludağ’ın eğlencede en üst seviyeye çıktığını söyleyen Mergen, “Hafta başında kar bekleniyor. Kayak bölgeleri ve termal oteller çok talep görüyor. Uludağ, Kartalkaya ve Sapanca bölgeleri tercihte ilk sırada geliyor. Otellerin bir çoğu doldu. Geri kalanlar da dolmak üzere. 3 yada 4 gece konaklama paketleri var. 250 lira ile 600 lira arasında değişiyor” dedi. Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, “Her sene olduğu gibi Roma çok talep geliyor. Kısa turlar tercih ediliyor. Bu yıl Bulgaristan’a kayak yapmaya giden çok. Tatilciler elini çabuk tutsun. Çok kısıtlı yer kaldı. 199 Euro’dan başladı fiyatlar. 399 Euro’ya kadar çıkıyor” dedi.

KOZYATAĞI’NDA CANLI PERFORMANS

HİLTON İstanbul Kozyatağı’nda yeni yılın iki farklı programla karşılanacağı bilgisini veren otel yetkilileri, “Dale Papi şarkısıyla tanınan Romanyalı şarkıcı Lariss ile ‘Miş Miş’ şarkısıyla tanınan Simge performans sergileyecek. İkinci programda ise Türkçe ve Greek performansıyla Rita Mahrani sahne alacak. Yılbaşı programları kişi başı 250 TL’den başlıyor. Yılbaşı programı, konaklama ve kahvaltı dahil paket, iki kişilik odada kişi başı 155 Euro’dan başlıyor” dedi.

CEYL’AN ERTEM ATAKÖY’DE 

SHERATON İstanbul Ataköy Hotel’de, yılbaşında orkestra ve DJ performansları olacak. Fiyatlar 275 lira ile 425 lira arasında değişirken, balo salonundaki eğlencede Ceyl'an Ertem ve Bora Duran canlı performanslarını sergileyecek. Deluxe, club ya da suit odalarında bir gece konaklamanın yanından kahvaltı ve yılbaşı balosu için özel olarak hazırlanan yılbaşı menüsü de bulunuyor. 220 Euro’dan başlayan paketler içinde, balo salonu, ceremony balo salonu veya trendy lounge & bar yılbaşı programı ve ertesi gün alınacak yeni yıl kahvaltısı, öğleden sonra saat 4’te çıkış imkânı sunuluyor.

HALİÇ KIYISINDA ‘TANGO SHOW’

HALİÇ’in Eyüp kıyısında bulunan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn’de yılbaşı gecesinde Grup Dedemen’in canlı müzik performansı olacak. Gecede ‘tango show’ ve DJ performansının da olacağı bilgisini veren otel yetkilileri, kişi başı fiyatın 250 liradan başladığını söyledi. Konaklamalı paketin başlangıç fiyatı ise 750 TL. 31 Aralık gecesi 23.30’da çekiliş yapılacağını söyleyen yetkililer, katılımcılara hediyeler verileceğini belirtti.

‘BOĞAZ’DA ÖZEL ŞEF 

SHANGRI-La Bosphorus otelde yılbaşı gecesinden Executive Şef Olivier Pistre’nin hazırladığı 7 aşamalı özel yılbaşı menüsü yer alacak. Saat akşam 8 itibariyle başlayacak canlı müzik programında ise, klasik Viyana valslerinden, İtalyan napoliten şarkılara, Latin ritimlerinden, Broadway müziklerine kadar bir repertuvar yer alıyor. 7 aşamalı set menü, kişi başı 690 liradan başlarken, 750 TL’ya kadar çıkıyor. 2 gecelik konaklama paketi iki kişilik gala yemeği ve yeni yıl kahvaltısı dahil 450 Euro’dan başlıyor.

ANKARA’DA EMRE ALTUĞ

ANKARA Sheraton Otel’de de yılbaşı gecesinde Emre Altuğ sahne alacak. Emre Altuğ ile birlikte yeni yıla girmek isteyenler için fiyatlar 199 liradan başlıyor, 649 liraya kadar çıkıyor. Otel yetkilileri, “Yılbaşı gecesi otelde konaklamak isteyenler için ise fiyatlar 250 liradan başlıyor. Bu standart odamızın fiyatı. Misafirlerimiz 31 Aralık öğlen saatlerinden otele giriş ypabiliyor. Kuaförden de yüzde 50 indirim yapılıyor. Ayrıca 1 Ocak 2016 günü otelden geç çıkış yapılabiliyor” dedi.

ÖNCE KOKTEYL SONRA GÖSTERİ

RADİSSON Blu Resort & Spa Çeşme’de ise Starlight Orchestra sahne alacak. Çocuklar için de ayrı eğlencelerin tasarlandığını söyleyen otel yetkilileri, “Otelde ilk olarak hoşgeldin kokteyli, daha sonra gala yemeği ve dans gösterisi yapılacak. Yemekli paketin fiyatı 300 liradan başlıyor. Konaklamalı paketlerin başlangıç fiyatı ise 780 TL. Yılbaşı sabahı da geç kahvaltı imkanı sunuyoruz” diye konuştu.

ABANT’TA YILBAŞI EĞLENCESİ

İSTANBUL’a yakın noktalardan biri olan Bolu’da da yılbaşı gecesi birçok mekanda eğlenceler düzenleniyor. Canlı müzik eşliğinde yapılacak eğlencelerde konaklama imkanı da sunuluyor. Büyük Abant Otel’de sanatçılı program herşey dahil gecelik kişi başı 350 liradan başlarken, otelde sahne alacak isi ise Yusuf Güney.

Burak Coşan - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları