loading
close
SON DAKİKALAR

Moskova'ya Türkiye filmleri çıkarması

Moskova'ya Türkiye filmleri çıkarması
Tarih: 23.06.2015 - 13:58
Kategori: Kültür & Sanat

26 Haziran'a kadar devam edecek 37. Moskova Film Festivali, bu yıl ilk kez 'Cinema of Turkey-Yesterday and Today' adı altında özel bir Türkiye bölümüne ev sahipliği yapıyor.

Yapımcı Elif Dağdeviren’in kurduğu ve direktörlüğünü yaptığı Cinema of Turkey platformu tarafından seçilen 10 Türk filmi, bugün başlayan 37. Moskova Film Festivali kapsamında Rus sinemaseverlerle buluşuyor. Türkiye sinemasını temsilen belirlenen filmlerden ilki, usta yönetmen Ömer Lütfi Akad imzasını taşıyan Gelin-Düğün-Diyet üçlemesinin ilk filmi “Gelin”. Yavuz Turgul’un yazıp yönettiği “Muhsin Bey”, Uğur Yücel’in senaryosunu yazıp yönettiği “Soğuk”, Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini yaptığı “Uzak”, 2010 tarihli Tolga Karaçelik filmi “Gişe Memuru”, Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği “Kelebeğin Rüyası”, Kaan Müjdeci’nin yönettiği “Sivas”, Erol Mintaş’a geçen yıl Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi İlk Film ödülü kazandıran “Annemin Şarkısı”, Tayfun Pirselimoğlu imzalı “Ben O Değilim” ve ünlü yönetmen Derviş Zaim’in yönettiği “Balık” da festivalde gösterilecek filmler arasında.

Elif Dağdeviren, Türkiye sineması açısından bir ilk olan organizasyonla ilgili şunları söyledi; “Türk sinemasının dünyayla buluşmasına verdiğimiz önem, bizi Moskova Film Festivali gibi saygın ve köklü bir festivalin içinde özel bir bölümü gerçekleştirme onuruna kavuşturdu.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları