loading
close
SON DAKİKALAR

Mosturoğlu: Fatih Terim konusunun takipçisi olacağız

Mosturoğlu: Fatih Terim konusunun takipçisi olacağız
Tarih: 29.07.2017 - 14:17
Kategori: Spor

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, ''Fatih Terim istifa ettiyse tazminat alması söz konusu değil. Bunun takipçisi olacağız'' dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapıldı. YDK Başkanı Vefa Küçük’ün başkanlığındaki toplantıya Başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler ve çok sayıda kurul üyesi katıldı.

Toplantı; Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, vefat eden yönetici, sporcu, taraftar, kulüp çalışanları ile vatan uğrunda can veren tüm asker, emniyet mensubu ve sivil şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vefa Küçük: Keşke 2011’de Fenerbahçe’nin söyledikleri dikkate alınsaydı

Kısa bir konuşma yapan YDK Başkanı Vefa Küçük, sözlerini 15 Temmuz kalkışmasına ayırdı. Küçük, “15 Temmuz’da ülkemiz bir felaket yaşadı. Bizler bunu, 3 Temmuz 2011’de yaşadığımız, karşılaştığımız kumpas sonucu ülkede bazı tehlikelerin baş göstereceğini ilgili makamlara söylemiştik. Birçoğu bunu Fenerbahçe’nin meselesi sanıp belli kesim bunları ciddiye almadı. Ama işin ciddiyeti 15 Temmuz’da anlaşıldı. Bu başkaldırıyı önlemek için tüm güvenlik güçleri Fenerbahçeliler ve Türk Milleti buna karşı geldi. Keşke 2011’de söylediklerimiz dikkate alınsaydı da bu kadar şehit ve gazi vermeseydik” diye konuştu. Küçük, bundan sonra da teyakkuz halinde olunması gerektiğini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti var oldukça Kulübümüz de var olacak” diye konuştu.

Mosturoğlu: 3 Temmuz FETÖ/PDY kumpaslarının başyapıtıdır

2017 Nisan ayından bugüne kadar kulüpten ayrılan üyelerin isimlerinin okunmasının ardından Yönetim Kurulu adına faaliyet raporunu Asbaşkanlardan Şekip Mosturoğlu okudu.  Temmuz ayının iki önemli tarih ihtiva ettiğini belirten Mosturoğlu, bunlardan birinin 3 Temmuz, diğerinin de 15 Temmuz olduğunu söyledi. “3 Temmuz FETÖ/ PDY kumpaslarının başyapıtıdır” diyen Mosturoğlu, “Büyük Fenerbahçe taraftarı kumpasın ilk gününden itibaren şanlı bir direniş gerçekleştirmiştir. 3 Temmuz 2011'de başlayan direniş tüm ülkeye örnek olmuştur. 3 Temmuz için en büyük beklentimiz mahkeme tarafından verilen beraat kararının Yargıtay’ca da onanmasıdır” dedi. Bu kumpası yapanların yargılandığını hatırlatan Mosturoğlu, ardından tazminat süreçleri başlayacağını yineledi.

'Fenerbahçe’nin yeri bellidir'

15 Temmuz ile ilgili konuşan Mosturoğlu, “Fenerbahçe’nin duruşu bellidir. Gazi Mustafa Kemal’in açtığı yolda milletimiz hiçbir güce boyun eğmeyecektir. Fenerbahçe Spor Kulübü ve camiasının duruşu ve yeri bellidir. Darbe kalkışmasına karşı başlatılan direnişte şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere uzun ömürler diliyorum” dedi.

'Futbolda yeniden yapılanma süreci devam ediyor'

Yatırımların sürdüğünü belirten Mosturoğlu, üniversite çalışmalarının devam ettiğini, gelecek yıl Silivri’deki yerleşkede eğitime başlanacağını bildirdi. “Futbol Takımımız Sayın Aykut Kocaman ve ekibinin belirlediği yeniden yapılanma sürecini sürdürmektedir” diyen Mosturoğlu, UEFA ile yapılan anlaşmaların kulübün gelir ve gideri ile ilgili olmadığını belirterek, “Kur farkı zararı işimizi zorlaştırmaktadır” dedi. Gelirlerin artırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Mosturoğlu, kombine adetinin 16 bini, forma satışının 45 bini geçtiğini bildirdi.

'Basketbol Takımımız unvanlarını koruyacak'

“Basketbol takımı geçen sene elde ettiği unvanlarını bu sene de koruyacaktır” diyen Mosturoğlu, ayrılanlara teşekkür etti, gelenlere de başarılar diledi.

'Fatih Terim konusunun takipçisi olacağız'

Denetim Kurulu Raporunun okunmasının ardından üyeler görüşlerini belirten konuşmalar yaptı. Bunlara cevap vermek için tekrar kürsüye gelen Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe’nin transfer yasağının olmadığını UEFA ile 4 yıllık bir anlaşmasının olduğunu, bunun amacının da kar zarar rasyosunu belirli bir düzeye çekmek amacı taşıdığını bildirdi. Mosturoğlu, anlaşmaya göre 4 yıllık sürede futbolda en fazla; 1. yıl 20 milyon Euro, 2. yıl 15, 3. yıl 5 ve 4 yıl da 0 zararın öngörüldüğünü belirtti.  

Mosturoğlu, Fatih Terim istifa ettiyse tazminat almasının söz konusu olmayacağını ve bunun takipçisi olacaklarını belirterek sözlerini tamamladı. Ardından toplantı sona erdi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları