loading
close
SON DAKİKALAR

Müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarısı ertelendi

Müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarısı ertelendi
Tarih: 13.10.2017 - 10:32
Kategori: Gündem

Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta görüşülmesi planlanan il ve ilçe müftülüklerine evlendirme yetkisi veren yasa tasarısının görüşmeleri ertele

Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta görüşülmesi planlanan il ve ilçe müftülüklerine evlendirme yetkisi veren yasa tasarısının görüşmeleri ertelendi.

Meclis İçişleri Komisyonu’ndan alt komisyona gönderilen ve müftülere nikah yetkisi verilmesini içermesiyle de bilinen "Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" HDP ve CHP'nin itirazlarına karşı AKP'li üyelerin oylarıyla ilk 6 maddede değişiklik yapılmadan oylanarak kabul edilmişti.

Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta görüşülmesi planlanan yasa tasarısı görüşmelerinin ertelendiği belirtildi.

Laikliğe aykırı olduğu tartışmalarına neden olan tasarı kadın dernekleri, STK'ler ve bir çok parti tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Son olarak dün 81 ilden gelen CHP'li bin kadar kadın Meclis önünde toplanarak 'Medeni hakların din görevlilerine devredilmesi laikliğe aykırıdır. Hükümeti uyarıyoruz, geri çekmek zorunda kalacakları bu yasa tasarısını getirmesinler"açıklamasında bulunmuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları