loading
close
SON DAKİKALAR

Muharrem İnce 500 imza toplandığını iddia etti

Muharrem İnce 500 imza toplandığını iddia etti
Tarih: 24.11.2015 - 16:58
Kategori: Siyaset

Muharrem İnce: 177 imzayla 415 oy alınıyorsa 500 imzayla kaç oy alınacağını siz tahmin edin...

Muharrem İnce: 177 imzayla 415 oy alınıyorsa 500 imzayla kaç oy alınacağını siz tahmin edin

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, olağanüstü kurultay için yaklaşık 500 imzanın toplandığını belirterek, "Eylül 2014'te 177 imzayla 415 oy aldım. 177 imzayla 415 oy alınıyorsa 500 imzayla kaç oy alınacağını siz tahmin edin" dedi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, "Türkiye'nin başı beladayken, dertlerinin kurultay, koltuk değil, ülke, çocuklar ve umut olmak olduğunu" söyledi.

İnce, Eylül 2014'te 177 imzayla 415 oy aldığını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 944 imzayla 740 oy aldığını anımsattı. İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün sadece benim değil başka arkadaşlarımızın da eski il başkanlarımız başta olmak üzere hepsinin topladığı imzalar yaklaşık 500 civarında oldu. Neden yaklaşık diyorum; şu anda buraya gelirken 4 imza daha geldi. Onun için net bir şey söylemiyorum. Postada olanlar, bugün gelenler var. CHP geleneklerinde imza toplayarak olağanüstü kurultay pek yoktur. 500 kişi işini gücünü bırakıp, notere gitmişse, noterde 100 liranın üzerinde para harcamışsa, bunu kargoya verip göndermişse ciddi bir problem var demektir. Bundan önceki olağanüstü kurultay da benim bir sözüm üzerine toplanmıştı. 'Olağanüstü kurultay gereklidir' demiştim, Sayın Genel Başkan da 'Madem öyle gelin olağanüstü kurultaya' demişti. O gün bir sözü olağanüstü kurultay için yeterli görenler, bugün noterden gelen 500 imzayı yeterli görmüyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir."

"Konu mankeni yerine konulması..."

İnce, kurultay tarihini 16-17 Ocak şeklinde duyurmanın, PM'yi saf dışı etmek, PM'nin önünü kesmek olduğunu savundu. İnce, CHP'nin il, ilçe kongreleri bitmeden, PM kararı olmadan 17 Ocak'ta kurultay yapılacağını söylemenin PM'ye hakaret olduğunu öne sürdü.

İnce, "Yarın yapılacak olan PM'nin kararı belli olmadan kurultay açıklanması, herhalde o PM üyeleri kendilerinin konu mankeni yerine konulmasına, devre dışı bırakılmasına tepki göstereceklerdir diye düşünüyorum" dedi.

"CHP de AKP'ye benziyor"

Rus uçağıyla ilgili açıklamanın Cumhurbaşkanlığından geldiğine işaret eden İnce, başkanlık sistemine geçmediklerini, açıklamanın Başbakanlık'tan yapılması gerektiğini savundu.

İnce, "CHP de AKP'ye benziyor, fiili olarak başkanlık sistemi var Türkiye'de, başkan gibi yönetiyor Türkiye'yi, anayasayı taktığı yok. CHP'nin bundan farkı ne? PM kararı almamış, il, ilçe kongreleri bitmemiş, kurultay tarihi açıklıyorsunuz, kendinizi PM yerine koyamazsınız" dedi.

"Yenileri de sizi yenecektir"

Parti tabanının bu gidişten rahatsız olduğunu ileri süren İnce, şunları kaydetti:
"177 imzayla 415 oy alınıyorsa 500 imzayla kaç oy alınacağını siz tahmin edin. Eğer 500 kişi notere gidip, imza veriyorsa, 'ben bu işten rahatsızım' diyorsa, bir 300, 400 de 'gidemem şimdi notere uğraştırma beni, daha sonra bu hesabı görürüz' diyenler var. Ne yaparsa yapsınlar bu delegeler mevcut yönetimi seçmiştir, eğer yetkiyi bunlar vermişse hesabı da bunlara vermek lazım. 'Olmadı bunlar beni yener, yendirir, o zaman delegeleri değiştireyim, yenileriyle yarışayım.' Bu doğru değil, yenileri de bu partinin evladıdır. Göreceksiniz yenileri de sizi yenecektir. Geçmiş yıllarda bin oy alıp, genel başkan olup sonra salona giremediğiniz durumlar bile olabilir. Onun için bu değişimin önünde durulamaz."

Muharrem İnce, bir soru üzerine imzaları genel merkeze vermeyeceklerini, aksi halde o kişileri afişe etmiş olacaklarını sözlerine ekledi.

AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları