loading
close
SON DAKİKALAR

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni yakan kundakçı serbest bırakıldı!

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni yakan kundakçı serbest bırakıldı!
Tarih: 23.02.2017 - 17:07
Kategori: Gündem

Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan Mehmet Ali Aligül tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemeden serbest bırakıldı.

Mahkeme, Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan Mehmet Ali Aligül'ü adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Kundakçı serbest bırakıldıktan sonra adliye önünde yaptığı konuşmada, "Ben oraya alkollü falan gitmedim. Sadece vatan duygularıyla, içimden geldiği şekilde devam ettim" dedi.

Olaya ilişkin dün akşam gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen Mehmet Ali Aligül Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu savcısına ifade verdi. Şüphelinin ifadesinde pişman olduğunu suçlamayı kabul ettiğini belirterek, "Amacım birine zarar vermek ya da binayı yakmak değildi. Sadece binanın dış kısmında bulunan kış bahçesi tarzındaki saçaklı bölümü yaktım. Duygularıma yenik düştüm" dediği öğrenildi.
 
"İSTESEYDİM TÜM BİNAYI YAKABİLİRDİM"

Müjdat Gezen'i tanımadığını söylediği öğrenilen şüphelinin, "Herhangi bir husumetim yoktur. TV programında Abdülhamithan'ın torunu olan Esma Hatun için söylemiş olduğu çirkin söyleminden dolayı bu suçu işledim. İsteseydim tüm binayı yakabilirdim ancak binanın yan kısmında brandalı bölümü yaktım" dediği kaydedildi.

Savcılıktaki ifadesinin ardından şüpheli, "Yakarak, yakıcı veya patlayıcı madde kullanarak mala zarar verme" suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Hakimlik, şüphelinin sabit ikametgah sahibi oluşu, delillerin toplanmış olması ve kaçma şüphesinin bulunmamasını gerekçe göstererek tutuklanma talebinin reddine karar verdi. Serbest kalan şüpheli için haftada bir gün karakola imza atmak şeklinde adli kontrol hükümleri uygulandı.

Serbest kalmasının ardından adliye bahçesinde gazetecilere konuşan saldırgan Aligül, yaptığı eylemin Müjdat Gezen'in Abdülhamit Han'ın torunu ile ilgili söyledikleriyle ilgili olduğunu belirterek, "Referandumla herhangi bir sıkıntısı yoktur. Ben oraya alkollü falan gitmedim. Sadece vatan duygularıyla, içimden geldiği şekilde devam ettim. Abdülhamit hepimiz için, bu ülke için bir şeyler yaptı. Benim hakkımda kendisi gibi ayyaş biri yaktı diyorlar. Öyle bir şey yok. Ben hayatımda alkol almadım, herhangi bir örgüte mensup değilim" dedi.

Saldırgan dün akşam götürüldüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesinde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde verdiği ilk ifadesinde olay sırasında kimseden emir almadığını tek başına olduğunu anlatarak “"Müjdat Gezen’in Osmanlı padişahlarından Abdülhamit Han’ın torununa hakaret ettiği için buna tepki olarak yaptım, alkollü olduğum için bunun etkisiyle olayı gerçekleştirdim" demişti.


DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları