loading
close
SON DAKİKALAR

Neden Adayım Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu

Neden Adayım Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu
Tarih: 19.04.2014 - 00:00
Kategori:

Nasuh Bektaş; Ülkemizi iki üç isme sıkıştırmak doğru değil...

Neden Adayım Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu;

Sayımları ve sonuçları ile sıkıntılı olan yerel seçimler bitti. Şimdi gündem Cumhurbaşkanlığı seçimine kitlendi.

Medyada müthiş bir algı oynaması yapılıyor, cumhurbaşkanlığı iki üç isim etrafında dönüyor. Cumhurbaşkanı olur veya olmaz diye tartışılan isimler aynı kişiler, sanki 76 milyonluk ülkede sadece iki üç kişi varmış gibi. Muhalefet partileri yerel seçimlerde olduğu gibi yine hatalı strateji üzerinden gidiyorlar. Mevcut hükümetin ve onun medyasının sunduğu adayları değerlendiriyorlar. Tartışılan isimlerin içinden kötünün iyisi şeklinde insanları yönlendirmeye çalışıyorlar.

Türkiye’de cumhurbaşkanlığı yapabilecek çok değerli isimler var. Ülkemiz gösterilmeye çalışıldığı gibi iki üç isime mahkum değil.

Aklıma gelen en güzel adaylardan biri Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu. Bu ismi okuyan çoğu kişinin evet diye onayladığını duyar gibiyim.

Neden Metin Feyzioğlu;

En başta çok değerli hukukçu olması en büyük avantajı. Cumhurbaşkanın en temel görevlerinden biri yasaları onaylamak olduğuna göre, hukuk ve yasa konusunda ülkemizde hatırı sayılı bir yeri olması büyük avantaj.

Ülkemizin en köklü hukuk fakültesi olan Ankara Hukuk Fakültesi mezunu. Kamu hukuku alanında yüksek lisans ve doktora yapmış olması kamu yönetiminde çok bilgili olduğunu gösterir.

Sırayla doçent ve profesör olarak akademik başarısını zirveye taşımıştır. Yurt dışında hukuk İngilizcesi eğitimi de alarak yabancı dilde de akademik gelişimini devam ettirmiştir.

Ankara Üniversitesi hukuk fakültesinde dekanlık görevini yaparak, ülkemizin en köklü hukuk fakültesini yönetmiş ve kariyerine önemli bir başarı eklemiştir.

Hukuk alanında ki parlak başarısı yetmiş midir? Hayır. Ülke çapında tanınması Ankara Baro Başkanlığı ile başlar. 

Ankara barosu başkanlığı seçiminde aldığı yüzde 58 oy oranı ile başkan seçildi. Oylarını arttırarak yüzde 60 ile ikinci defa Ankara Barosu başkanlığına seçildi. Baro seçimleri ülke seçimlerini aratmayacak türden bir seçimdir. Bütün seçmenleriniz avukat siz onları ikna edeyim derken onlar sizi ikna eder. Bütün seçmenler söz üstadı ve sürekli savlarını hakim karşısında savunan insanlar. Yani baro başkanı olmak öyle sanıldığı gibi kolay değil, ülke seçimlerinden daha zor geçer.

Metin Feyzioğlu Türkiye’nin en büyük barolarından Ankara barosu başkanlığına iki dönem seçilme başarısını gösterdi aynı zamanda ikinci seçimde oylarını arttırdı.

Ankara barosu başkanlığında yürüttüğü faaliyetlerle sıradan baro başkanlarından farklı olduğunu gösterdi. En büyük başarısı halkla kurduğu yakın bağ oldu. Hem baro sorunları, hem avukat mesleğinin sorunları hem de toplumun sorunları ile yakından ilgilendi. Seçimlerden önce gezdiği ülkeyi seçimden sonrada gezerek farklılığını ortaya koydu. 

Her fırsatta halka birlikte olmaya çalıştı sürekli konferans, panel, toplantı ile halkla birebir teması tercih etti.

Ankara Barosu başkanlığında ki başarısı ile Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı için girdiği ilk seçimde oyların yüzde 50'sini alarak başkan seçildi. Bu seçimler Metin Feyzioğlu’nun başka bir avantajı oldu. Barolar birliği Türkiye’nin tamamını kapsar. Metin Feyzioğlu’nun bir avantajı da Türkiye’nin her bölesinden oy almış olmasıdır. Ülkenin tamamına hitap ediyor olması şu dönemde bulunmaz fırsatlardan biridir. Birliğe ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde halkın tamamına seslenebilen biri olarak cumhurbaşkanlığı için en güzel adaydır.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı halen sürüyor ama şu ana kadar geçen zamanda, çok başarılı oldu dersek asla abartı olmaz. Barolar Birliği şuan en güvenilen bir kurum. Sanattan çevre sorunlarına kadar ilgilenmediği sorun yok. 

Özellikle toplumun özgürlükler alanında bütün kısıtlamalara neredeyse tek karşı durabilen kurum Barolar Birliği kaldı. 

Tarladaki çiftçiden, ev kadınına, sahnede ki sanatçıya kadar bugüne de kadar varlığını çok duymadıkları Barolar Birliğini yanlarında buldular.

Metin Feyzioğlu hukuki bilgisi, bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalar ve en önemlisi devlet adamlığı sıfatına uyan kişiliği ile cumhurbaşkanlığı veya başka bir makam için ülkemizin ihtiyaç duyduğu en güçlü isimdir.

Ülkemizi iki üç isme sıkıştırmak doğru değil. Ülkemizde çok başarılı ve cumhurbaşkanlığını hak edecek başka insanlarda var.

Benim Adayım Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu

Nasuh Bektaş

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları