loading
close
SON DAKİKALAR

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın başlattıkları açlık grevi 8. gününde

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın başlattıkları açlık grevi 8. gününde
Tarih: 16.03.2017 - 15:12
Kategori: Gündem

KHK'larla ihraç edilen Nuriye Gülmen, Semih Özakça, Acun Karadağ ve Veli Saçılık'ın işlerini geri almak için Ankara Yüksel Caddesi'ndeki oturma eylemi 127 günü geride bırakırken, Gülmen ve Özakça'nın gözaltında başlattıkları açlık grevi ise 8. gününde.

Cemaatle mücadele gerekçesiyle ilan edilen OHAL'in ardından yayınlanan KHK'lerle ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen, eğitimciler Semih Özakça ve Acun Karadağ ile Sosyolog Veli Saçılık Ankara Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde işlerini geri almak için direniyor.

Aylardır 'İşimi geri istiyorum' diyerek oturma eylemi yapan ve seslerini duyurmaya çalışan, defalarca işkenceyle gözaltına alınan, bu süreçte topladıkları imzaları yetkililere ileten KHK mağduru 4 isim, son çare olarak süresiz açlık grevi kararı aldı.

Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Acun Karadağ 11 Mart'ta başlayacakları açlık grevi kararını duyurmak için yaptıkları basın toplantısının ardından 9 Mart'ta gözaltına alındı. Karadağ 10 Mart'ta serbest bırakılırken, Gülmen ve Özakça açlık grevine gözaltında başladılar. Gülmen ve Özakça 5 gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

Serbest bırakıldıklarından beri 24 saat boyunca Yüksel Caddesi'nden ayrılmayan ve İnsan Hakları Anıtı önünde 128 gündür direnen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, gözaltında başlattıkları açlık grevinin 8. günündeler.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın başlattıkları açlık grevi 8. gününde

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları