loading
close
SON DAKİKALAR

Öğrenci affı ne zaman çıkacak?

Öğrenci affı ne zaman çıkacak?
Tarih: 26.04.2017 - 11:00
Kategori: Eğitim

CHP'li Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil çeşitli nedenlerle eğitimi yarıda kalan üniversite öğtrencilerinin durumunu Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu.

CHP'li Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil çeşitli nedenlerle eğitimi yarıda kalan üniversite öğtrencilerinin durumu Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu. CHP’li İrgil, ekonomik imkansızlıklar, sağlık problemleri veya ailevi sorunlar nedeniyle ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktorasını yaparken öğrenimlerini yarıda bırakmak durumunda kalan çok sayıda öğrencinin olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

TUS ve DOKTORA ÖĞRENCİLERİ DE BEKLİYOR

“Aynı şekilde tıpta uzmanlık eğitimi alırken benzer sebeplerle eğitimlerini yarıda bırakmak durumunda kalmış asistanlar var. Yine ekonomik, sağlık koşulları ve diğer sebeplerle başvuru tarihini kaçıran öğrenciler bulunuyor. Mali suçların neredeyse hemen hepsi af edilirken, öğrenim harcını yatıramadığı için, bir öğrencinin kaydının yapılmaması ya da okulla ilişiğinin kesilmesi kabul edilemez. Hepsine yönelik yeni bir imkân tanınması, farklı nedenlerle öğrenimine ara veren veya ilişiği kesilen öğrencilere üniversitelerine tekrar kayıt yaptırabilmelerini ve eğitimlerini devam ettirmelerini sağlayabilmek gerekir.”

İrgil genel öğrenci affının çıkarılması yönünde aralık ayında bir kanun teklifi verdiklerini, geçen ay affın ne zaman çıkarılacağını sordukları önergeye Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir yanıt gelmediğini de hatırlatarak; “Referandum koşuşturması bittiğine göre artık şu çocuklarla ilgilenin” diye konuştu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları