loading
close
SON DAKİKALAR

Öğretmenin sevgilisi okulu silahla bastı tehditler savurdu

Öğretmenin sevgilisi okulu silahla bastı tehditler savurdu
Tarih: 04.05.2016 - 17:55
Kategori: Eğitim

Kartal Bedri Rahmi Eyüboğlu İlkokulu öğrencilerinin velileri, okul öğretmenlerinden Özlem Ö.’nün sevgilisi K.Ş'nin okulu silahla basması üzerine okul önünde basın açıklaması yaptılar.

Kartal Bedri Rahmi Eyüboğlu İlkokulu öğrencilerinin velileri, okul öğretmenlerinden Özlem Ö.’nün sevgilisi K.Ş'nin okulu silahla basması üzerine okul önünde basın açıklaması yaptılar. 

Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda öğrencilerle ve velilerle sorun yaşayan öğretmen Özlem Ö.’nün sevgilisi okulu silahla basarak tehditler savurdu. Olayın ardından hakkında defalarca şikayette bulunulmasına rağmen işlem yapılmayan öğretmen rapor alarak okuldan ayrıldı. 

Yaşanan olayların ardından veliler okul önünde basın açıklaması yaparak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne defalarca şikayette bulunduklarını ancak herhangi bir işlem yapılmadığını dile getirdiler. 

Okul önünde yapılan basın açıklamasında, öğretmen Özlem Ö.’nün sevgilisi olduğu iddia edilen K.Ş'nin bulundukları aracı, öğretmenle tartışma yaşayan veli Şermin Alan ile çocuğunun üzerine sürdüğünü, kendileri hakkında şikayette bulunulmasının ardından da K.Ş. isimli şahsın okulu silahla basarak çocuğun bulunduğu sınıfı aradığını, ‘Bu okulda kan akacak, silahlar patlayacak’ şeklinde tehditler savurduğunu ifade ettiler.

Silahlı baskının ardından okul müdürünün ve öğretmenin rapor alarak okuldan ayrıldığı belirtildi. “Çocukların hem yaşam hem de eğitim hakları tehlikeye atılıyor” diyen veliler, çocuklarını can güvenliği endişesiyle okula göndermediklerini söyleyerek, “Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürü, sorumlu öğretmen ve erkek arkadaşına yönelik adli ve idari süreci acilen işletmeli. Aksi halde istifa etmelidir. Çocuklarımızın hayatını tehlikeye atacak olaylara neden olan öğretmenin hala öğretmenliğe devam ediyor oluşunu da kabul etmiyoruz. Kaygılıyız, endişeliyiz” açıklamasında bulundular.

Öğretmenle sorun yaşayan ve öğretmen hakkında birçok yere şikayette bulunduğunu belirten Şermin Alan yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Çocuklara davranışları nedeniyle öğretmenle tartıştık. Çocuğumu önce dersten, ertesi gün de etütten atmış. Müdürle konuştum. Milli Eğitim’e, Kaymakamlığa BİMER’e şikayette bulundum. Aradan birkaç ay geçtikten sonra, öğretmen Özlem Ö. ve sevgilisiyle içinde bulundukları aracı üzerimize sürdüler. Özlem Ö.’nün sevgilisi K. Ş. yanımda çocuğum varken, “Bir daha Özlem’le uğraşırsanız sizi vururum dedi.”

Şermin Alan can güvenliğinden endişe ettiği için çocuğunu okula göndermediğini söyledi.

Öğretmenin sevgilisi okulu silahla bastı tehditler savurdu
 
Çocuğunu Özlem Ö.’nün sınıfından alan bir veli ise, Özlem Ö.’nün sorunlu bir öğretmen olduğunu, çocukları kavga ederken izlediğini ve tehdit ettiğini belirterek, öğretmenle tartıştığını sonrasındaysa çocuğunun sınıfını değiştirdiğini dile getirdi. Veli, son tartışmasında okulda müfettişler olduğunu ancak herhangi bir işlem yapılmadığına dikkat çekti.

Okuldaki sınıf mevcudunun 25 ila 30 arasında değiştiği, öğretmen Özlem Ö.’nün davranışlarından dolayı ailelerin çocuklarını sınıftan aldıkları ve sınıf mevcudunun 13’e düştüğü kaydedildi.

Veliler, okul önünde yaptıkları basın açıklamasının ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu.


Özlem Çoban - Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları