loading
close
SON DAKİKALAR

OHAL Komisyonu göreve başladı

OHAL Komisyonu göreve başladı
Tarih: 17.07.2017 - 17:15
Kategori: Gündem

Kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile düzenlenen uygulamalar ve ihraçlara ilişkin itirazları değerlendirecek olan Olağanüstü Hal (OHAL) Komisyonu bugün göreve başladı.

Kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile düzenlenen uygulamalar ve ihraçlara ilişkin itirazları değerlendirecek olan Olağanüstü Hal (OHAL) Komisyonu bugün göreve başladı.

Komisyon, FETÖ soruşturmaları kapsamında kamudan ihraç edilen 105 bini aşkın asker, polis ve memurun itirazları ile kapatılan 5 bin dolayındaki dernek, vakıf, şirket gibi tüzel kişilikler için yapılacak başvuruları değerlendirecek. Komisyon, açığa alınanların ise haklarında henüz kesinleşmiş karar alınmadığı için müracaatları kabul etmeyecek. 

BAŞVURU SÜRECİ

Komisyona başvuru süreci şöyle işleyecek:

-Komisyona başvurular valilikler ve ilgilinin son çalıştığı kurum aracılığı ile yapılacak.

-Kapatılan kurum ve kuruluşlar, öğrencilikle ilişiği kesilenler ve rütbeleri alınan emekli personel tarafından yapılacak başvurular sadece valiliklere yapılabilecek.

-Başvurular, valilikler ile ilgisine göre bakanlıklar, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve ceza infaz kurumu müdürlükleri aracılığıyla yapılabilecek.

Kamu görevinden, meslekten veya görev yapılan teşkilattan çıkarılanlar ya da ilişiği kesilenler valiliklere veya en son görev yaptıkları kurumun bağlı, ilgili ya da ilişkili olduğu bakanlığa başvuruda bulunabilecek.

Ancak;

-Emniyet personeli valiliklere veya Emniyet Genel Müdürlüğü'ne,

-Jandarma personeli valiliklere veya Jandarma Genel Komutanlığı'na,

-Üniversite personeli valiliklere veya Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'na,

-Hapishanelerde tutuklu veya hükümlü olarak bulunanlar ceza infaz kurumu müdürlüğüne başvuru yapacak.

ÖNCE İNTERNET SİTESİNDEN BAŞVURU

Asıl başvuru öncesinde komisyona ait internet sitesi (https://ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr/) üzerinden ön başvuru yapma zorunluluğu getirildi.

Başvuru hakkı olanlar OHAL Komisyonu internet adresinden başvuru formunu doldurup, çıktısını alıp imzaladıktan sonra illerde valiliklere veya çalıştığı son kurumun bağlı bulunduğu Bakanlık Merkezi'ne teslim etmek suretiyle komisyona başvuru yapmış olacaklar.

İLK BAŞVURULAR ALINDI

İstanbul Valiliği, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'na itirazların alınması için Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde hazırlıklar yaptı. Emniyetin ikinci katında bazı bölümler, bu itirazların yapılabilmesi için uygun hale getirildi. İtiraz dilekçelerini bugün kabul eden İstanbul Valiliği OHAL İtiraz Dilekçe Kabul Bürosu'na sabah saatlerinde 25 kişi gelerek, dosyasını teslim etti.

Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları