loading
close
SON DAKİKALAR

Okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak?
Tarih: 27.07.2016 - 13:09
Kategori: Eğitim

2016-2017 eğitim öğretim yılının OHAL nedeniyle 3 Ekim'de başlayacağı iddiasına Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Okullar ne zaman açılacak sorusu son günlerde en çok konuşulan konulardan biri oldu. 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası alınan OHAL kapsamında açığa alınan öğretmenler ve kapatılan okullara yönelik yeni düzenlemeler yapılıyor. Yeni düzenlemeler sonrası okulların ne zaman açılacağına ilişkin  MEB'den açıklama geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, yeni eğitim öğretim yılı açılışı ile ilgili açıklaması şöyle:

“Bugün bazı basın yayın organlarında, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 3 Ekim 2016 tarihinde başlayacağına yönelik spekülatif haberlere yer verildiği görülmüştür. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlığımızca daha önce eğitim öğretim yılı çalışma takviminde açıklandığı gibi eğitim öğretim yılı 19 Eylül 2016 tarihinde başlayacaktır. Bakanlığımızla ilgili her türlü resmi açıklama, duyuru ve haber Müşavirliğimizce yapılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini rica ederiz.”

Okulların açılış tarihinin 3 Ekim olduğuna dair kafa karışıklığına neden olan ise Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a ait olduğu iddia edilen Twitter hesabından yapılan, "Malum sebeplerden dolayı okulların açılışı gecikecektir. Okulların 3 Ekim 2016'ya kadar açılmasını bekliyoruz.Durum netleştikçe duyuracağız" paylaşımıydı.

Okullar ne zaman açılacak?


Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları