loading
close
SON DAKİKALAR

Okullardaki 'hayır' afişleri kaldırılırıyor 'evet' afişleri duruyor

Okullardaki 'hayır' afişleri kaldırılırıyor 'evet' afişleri duruyor
Tarih: 20.03.2017 - 17:21
Kategori: Eğitim

Okullarda 'hayır' diyen eğitim sendikalarının afişlerinin indirildiği, buna karşılık 'evet' diyen hükümete yakın Memur-Sen’in afişlerine ise dokunulmadığı gündeme geldi.

Okullarda “hayır” diyen eğitim sendikalarının afişlerinin indirildiği, buna karşılık “evet” diyen Hükümete yakın Memur-Sen’in afişlerine ise dokunulmadığı gündeme geldi.

Eğitim-İş Genel Özlük Hukuk Sekreteri Maksut Balmuk, konuya ilişkin
Odatv’ye yaptığı açıklamada, “Okullarda afiş asan öğretmenlerimize baskılar her geçen gün artıyor. İl/ilçe yönetimlerinin yanı sıra okul yönetimlerini de yandaşlar ile dolduranlar şimdi bu yandaşlar vasıtasıyla okullarda asılan afişleri indiriyorlar” dedi.

“Bırakın okul müdürlerini Antalya'da İlçe Milli Eğitim Şube müdürü bizzat okula gelip afiş indiriyor” diyen Maksut Balmuk şöyle devam etti:

“Kendi sendikalarının evet afişine dokunmayanlar Eğitim İş'in darbelere, siyasi baskılara, terörün her türlüsüne, laikliğin yok edilmesine, bilimsellikten uzaklaşmaya, okulların imam hatipleştirilmesine, üniversitelerin medreseleştirilmesine, iş güvencesinin kaldırılmasına, eğitimin gericileştirilmesine, KPSS mağduriyetlerine, hukuksuz işten atmalara, sözleşmeli öğretmenliğe ve OHAL'e hayır diyen afişlerimizi indirenler kendi sendikalarının afişine dokunamamaktadırlar.”

“SUÇ DUYURULARIMIZI YAPIYORUZ”

Maksut Balmuk, “Okul idarelerini il, ilçe yöneticilerini uyarıyoruz” şunlara dikkat çekti:

“Bizim sendika panolarına astığımız afişleri indirmeye hakkınız da yetkiniz de yok. O afişleri Eğitim-İş yetkilileri dışında hiç kimse indiremez. Suç unsuru varsa gereğini yaparsınız. Unutmayın ki bizim afişimize el sürenlerle, sendikal faaliyetlerimizi engellemeye çalışanlarla ilgili suç duyurularımızı yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz. Kimse kraldan daha kralcı olmaya kalkışmasın... Biz krallığa da karşıyız ve sonuna kadar hayır diyoruz...”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları