loading
close
SON DAKİKALAR

Okumuş: Akşener'in partisinin mevcut gidişatı bozma potansiyeli çok yüksek

Okumuş: Akşener'in partisinin mevcut gidişatı bozma potansiyeli çok yüksek
Tarih: 22.08.2017 - 18:28
Kategori: Medya

Nazif Okumuş, ''Yeni partinin mevcut gidişatı bozma potansiyeli çok yüksek. Yani AKP'nin ortaya koyduğu usulsüz, günübirlik politikaları ortadan kaldırma potansiyeli çok yüksek'' dedi.

MHP eski milletvekili, gazeteci yazar Nazif Okumuş, Can Ataklı'nın hazırlayıp sunduğu Yazı İşleri programına konuk olarak katıldı.

Okumuş'un konuşmalarından bazı bölümler şöyle:

"Türkiye çok uzun zamandır siyaseti kilitleyen ve siyaseti kamplaştıran bir ülke haline geldi. Bu kamplaşmayı da doğrudan bir taraf yapıyor, yani iktidar tarafı yapıyor.

Türkiye malesef devlet olarak, millet olarak çok acı dönemlerden geçiyor. Böylesine Türkiye'nin sıkıntılarının kronikleştiği bir ortamda, çok uzun zaman sonra ilk defa bir siyasi oluşum, ilk defa bir parti kurma teşebbüsüne şahit oluyoruz.

Bu hareketin çekirdeği karşımıza çıkmaya başlıyor. Bu oluşumun temelleri az çok belli oldu. Bu temeller ise şöyle; ilk olarak Türkiye uzun zamandır ciddi bir şekilde kamplaşmanın içinde ve kardeşlik iklimimiz bozuldu. Bu kardeşlik iklimini oluşturacak ve bu milletin hangi mensuptan olursa olsun birbirine tahammüllerini oluşturacak bir iklimi sağlamak. İkincisi toplumsal ittifak ve dayanışma bunun paralelinde. Üçüncü olarak adalet ve hukuk. 

Bu yeni oluşum adalet ve hukuk konusunda çok iddialı bir şekilde siyaset sahnesine giriş yapıyorlar. Devletin kuruluş felsefesine uygun bir şekilde, Cumhuriyetin değerleriyle tekrar örtüştürülecek iddiasıyla geliyorlar. 

Bloklaştırma siyaseti yerine bütünleştirici bir anlayışı ortaya koyan bu anlayış yola çıkıyor.

Bu oluşuma katılacak yeni isimler ekim ayında ortaya çıkacaktır.

İkinci bir MHP olmayacağına ve MHP gibi bir görünüm verilemeyeceğine adım gibi eminim.

Yeni parti içi boşaltılan milli kimliği milletle yeniden inşa edebilecek kararlılığa ve azme sahip isimlerden olacak.

Eğer iktidar hedefleniyorsa; Cumhuriyet şemsiyesi içerisinde, vatanseverlik ortak paydasında bütünleşmiş insanlarla beraber yol alınacaktır. Zaten Meral Akşener bu iddiayla çıkıyor.

Yeni partinin mevcut gidişatı bozma potansiyeli çok yüksek. Yani AKP'nin ortaya koyduğu usulsüz, günübirlik politikaları ortadan kaldırma potansiyeli çok yüksek.

Türkiye'de siyaset doğurganlığını 2002-2017 yıllarında kaybetti. 15 yıldır Türkiye'de bir siyasi iddiayı ortaya koyan ve bunu partileşmeye götüren kimseye ve gruba rastlanmadı.

Şimdi ilk defa bir siyasi parti kuruluyor. Milletin vicdanı ve hassasiyetleriyle kuruluyor. En büyük hassasiyetler; Cumhuriyet değerleri, adalet, hukuk ve milli duruş. Bunlarla bütünleşen bir siyasi oluşum milletle kucaklaşmaya hazırlanıyor.

Bu oluşumu toplumsal hafızada iyi yer etmeyen insanlardan uzak tutmak lazım."



Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları