loading
close
SON DAKİKALAR

Ortaöğretimde devamsızlık 30 güne indirildi!

Ortaöğretimde  devamsızlık 30 güne indirildi!
Tarih: 28.09.2015 - 10:18
Kategori: Eğitim

Ortaöğretim yönetmeliğinde yapılan yeni düzenlemelerle birlikte Facebook, Twitter gibi sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımlara da büyük kısıtlamalar getirildi.

Ortaöğretim yönetmeliğinde köklü değişikliklere imza atan Milli Eğitim Bakanlığı, gençler arasında yaygın olarak kullanılan sosyal medyaya da büyük kısıtlamalar getirdi.

Devamsızlık süresinin özürsüz olarak 10, toplamda ise 30 günle sınırlayan MEB, ikinci 30 günlük devamsızlıkta ise öğrencinin okulla ilişiğinin kesileceğini ve bu öğrencinin örgün öğretim hakkının elinden alınacağını açıkladı.

Milli ve manevi değerlere uygun davranmayan, kumar oynayan, sosyal medya üzerinden arkadaşlarına veya okul çalışanlarına hakaret eden öğrenciler 1 ila 5 gün arasında okuldan uzaklaştırma cezası alacaklar.

Bölücü, ahlak dışı ve şiddeti özendirici paylaşımlarda bulunanlar ise örgün eğitim dışında bırakılacak.

Sosyal medyanın yanı sıra, okul içerisinde arkadaşına ya da okul çalışanlarına askıntılık eden öğrenciler de direkt olarak disipline gönderilerek, okulunun değiştirilmesi sağlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı bu kararlardan sonra öğrencilerin Facebook ya da Twitter gibi sosyal medya siteleri üzerinden yaptıkları paylaşımlarda fazlasıyla dikkatli olması gerekecek.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilerin Facebook hesaplarını nasıl takip edeceği de büyük merak konusu. Zira direk Facebook üzerinden yapılan paylaşımlara ceza verilmesini ön gören bu yönetmelik ile öğrenciler, sevmedikleri arkadaşlarının adına sahte hesaplar açıp illegal paylaşımlarda bulunabilirler. MEB'in ya da okul yönetiminin bu gibi durumlarda nasıl bir yaklaşım sergileyeceği henüz kesinleşmiş değil.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları