loading
close
SON DAKİKALAR

‘ÖSO, TSK’ye ait tankı IŞİD’e verdi’

‘ÖSO, TSK’ye ait tankı IŞİD’e verdi’
Tarih: 26.04.2017 - 10:37
Kategori: Gündem

TSK’den önce 8 tankla IŞİD’in elindeki El Bab bölgesine giren ÖSO mensupları, bu araçlardan bazılarını IŞİD’e satmış ya da devretmiş.

Fırat Kalkanı Operasyonu’nun detayları bir bir ortaya çıkıyor. 70’in üzerinde askerin yaşamını yitirdiği harekâtta, TSK ile birlikte ‘savaşan’ ÖSO’nun orduya ait zırhlı araçları IŞİD’e sattığı öğrenildi.

BirGün’en Erk Acarer'in haberine göre; ulaşılan iki ayrı görüntü, bu durumu teyit ediyor. Askeri kaynakların aktardıkları ise dikkat çekici.

Öncü birlik olarak, TSK’den önce 8 tank ve zırhı araçla IŞİD’in elindeki El Bab bölgesine giren ÖSO mesupları, bu araçlardan bazılarını IŞİD’e satmış ya da devretmişler. Olaydan sonra Genelkurmay Başkanlığı’nın soruşturma açtığı, bir sonuç elde edilemediği ancak dosyanın henüz açık durduğu da edindiğimiz bilgiler arasında. ÖSO’dan, IŞİD’e geçen araçlar ise bir servet niteliğindeki fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Bir tankın fiyatı 680 bin dolar.

Bir ÖSO’da bir IŞİD’de

Araç, önce ÖSO’cuların elinde görülüyor. Militanlar üzerinde namaz kılıyorlar. Tank, bir süre sonra IŞİD saflarında ve onların arasında. Aracı ‘243768’ no’lu plaka numarasından da teyit ediliyor. IŞİD’ciler kendi saflarına geçen TSK’ye ait tankı gösterip, “Ganimet, ganimet” diyorlar. IŞİD’cilere satılan ve onların arasında olan aracın videosunu ve cihatçıların tutumlarını, birgun.net adresinden de izlemek mümkün.

El Bab operasyonu ile ilgili tarafımıza bilgi veren askeri kaynaklar ise şunları aktarıyor:

“Çok zor koşullarda operasyon gerçekleştirildi. Yiyecek ve yıkanacak yer yoktu. Bizim askerlerimiz ve ÖSO’cular arasında ise çifte standart vardı. ÖSO’cular daha iyi şartlara sahipti. ÖSO’cular tüm bunların üstüne bir de zırhlı aracı sattılar. Araç tarafımıza zimmetliydi. ÖSO’cuların birçoğu hırsız, uyuşturucu bağımlısı ve kaçakçıydı.”


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları