loading
close
SON DAKİKALAR

Oy Ver!

Oy Ver!
Tarih: 28.03.2014 - 00:00
Kategori:

Nasuh Bektaş; Seçim gününe geldik, bu Pazar sandığa gideceğiz ve son yılların en gergin seçim döneminden sonra hayati bir seçim yapacağız...

Seçim gününe geldik, bu Pazar sandığa gideceğiz ve son yılların en gergin seçim döneminden sonra hayati bir seçim yapacağız.

Ne kadar anlatılsa inandırması zor olan suçlar kasetlerle ortaya döküldü. Hükümetin gerçek yüzü göründü. Her görünen gerçeği bir yasakla kapatmak istiyor.

Her değer sadece kendi çıkarları için araç olduğunu kendi ağızlarından duyduk. Kasetin dışında eski bir bakan yaptığı açıklama ile “Bütün pis işleri bana yaptırıyorlar” gerçekliği ortaya koydu.

Basının neden yüzde doksanın ele geçirildiği hep beraber gördük. Gerçekler söylenmeyecek ve yalanlar sürekli ve her yerde tekrarlanınca gerçek gibi algılansın diye.

İşte tarihimizin en baskıcı ve yasakçı yönetiminden kurtulmak için bu Pazar sandık başına gidiyoruz.

Oy ver!

Özgürlük için

Barış için

Yaşam için

Demokrasi için

Adalet için

Hukuk için

Çevre için

Üretmek için

Nefes almak için

Çocuklarımız için

Gençlerimiz için geleceğimiz için

Dürüstlük için

İnançlarımıza göre “gerçek anlamda” yaşamak için

Kısaca insanca yaşamak için oy ver

Bu Pazar seferber olsun eş, dost, akraba herkesi seferber edin herkes oy versin.

Son olarak çarpıcı rakamları dikkatinize sunarak yazımı tamamlıyorum.

Sandığa gitmeyen bu gidişe ortak olur.

2002 genel seçiminden çarpıcı rakamları dikkatinize sunuyorum ve neden oy vermemiz gerektiğini görelim. 2002’de Toplam seçmen sayısı (gümrük kapıları dahil) 41.407.027, kullanılan toplam oy 32.768.161, toplam geçerli oy 31.528.783’dür. Bu sonuçlara göre; sandığa gitmeyen ve geçersiz oyların sayısı 9.878.244’dü. 2002 seçiminde ilk sırada çıkan AKP 10.808.229 aldığı oy ile 363 milletvekili çıkararak parlamentonun %66’a sahip oldu. Yani sandığa gitmeyen ve geçersiz oylar hükümet olan parti oyuna yakın sayıdadır. Bu istatistiğin oluşmaması için herkes sandığa gitmeli ve oyunu kullanmalı.

OY VER!

Nasuh Bektaş

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları