loading
close
SON DAKİKALAR

Paralel Operasyonunda 11 polis tutuklandı

Paralel Operasyonunda 11 polis tutuklandı
Tarih: 30.07.2014 - 03:02
Kategori: Gündem

Soruşturmada 49 kişiden, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 11'i tutuklandı...

49 polis hakkında flaş gelişme! "Casusluk" soruşturmasında tutuklanmaları istemiyle İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 49 kişiden, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 11'i tutuklandı...

Emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" soruşturmasında tutuklanmaları istemiyle İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 49 kişiden, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 11'i tutuklandı.

İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi İslam çiçek, savunmasını aldığı 32 şüpheli ve dosya üzerinden işlem yaptığı 17 şüpheliyle ilgili kararını açıkladı.

49 şüpheliden, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 11'i tutuklandı.
Hakimlik, 8 şüphelinin denetimli serbestlik şartıyla serbest kalmasını kararlaştırdı. Bu kişiler hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. 30 şüpheli de serbest bırakıldı.

Tutuklanan isimler arasında eski TEM Şube Müdürleri Yurt Atayün ve Serdar Bayraktutan da bulunuyor.

Tutuklananların isimleri şöyle:
Erhan Körtek,
Ensar Doğan,
Aytekin Koçak,
Ali Fuat Altıntaş,
Abdulkadir Ağır,
Yurt Atayün,
Yunusemre Uzunoğlu,
Serdar Bayraktutan,
Şahin Akdeniz,
Muhammed Kaya,
Mehmet Örs

11 kişi, "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini casusluk amacıyla temin etmek" ve "Resmi belgede sahtecilik" ile suçlanıyor.
8'i yurt dışı yasağı konularak denetimli serbestlik olmak üzere 38 kişi serbest bırakıldı. Serbest bırakılan isimler arasında Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse ve eski Terörle Mücadele Emniyet Müdür Yardımcısı Gafur Ataç da bulunuyor. İfadesi alınamayan 17 kişi ise serbest bırakıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları