loading
close
SON DAKİKALAR

Peugeot'dan engelsiz ürün gamı geldi

Peugeot'dan engelsiz ürün gamı geldi
Tarih: 19.08.2014 - 17:07
Kategori: Bilim & Teknoloji

Peugeot Türkiye 2013'te başlattığı proje kapsamında araç satın almak isteyen engelli tüketicilere Peugeot Fransa onaylı özel sürüş aparatlarını tavsiye ediyor...

Peugeot, Türkiye ’de engelli sürücülere yönelik yeni aparatlarını pazara sundu. Ayrıca tekerlekli sandalye taşımak üzere dönüştürülmüş Partner Tepee araçlar da satışa çıktı. Peugeot Yetkili Satıcısı’larına gelecek olan engelli müşteriler “Engelliler ile Doğru İletişim” eğitimi almış olan personel tarafından karşılanacak, kendilerine en uygun araç ve donanıma en güvenli şekilde ve en uygun koşullarda ulaşma imkanına sahip olacaklar.

Peugeot ile Engelsiz Yaşam

2013 yılında hayata geçirilen ve T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNDP – Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından desteklenen “Peugeot ile Engelsiz Yaşam” projesi ile engelli bireylerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak sosyal yaşam seviyelerini artırmak, engelli bireylere hareketlilik kazandırmak, sosyal hayata entegre olmalarına destek olmak, engellilik hakkında toplum bilinci ve anlayışı geliştirmek, farkındalık yaratmak ve konu hakkında kamuoyunda duyarlılık oluşturmak hedefleniyor.

Özel donanım ve avantajlar

Peugeot ürün gamında bulunan tüm otomatik vitesli binek otomobiller ilgili aparatlar ile donatılabiliyor. Araçların satışı da ayrı bir kanal üzerinden ÖTV istisnasının yanı sıra uygulanan özel indirimler ile Peugeot Yetkili Satıcıları’nda gerçekleştiriliyor. Yasal zorunluluk gereği yapılan özel tertibat kişinin engeli ile uyumlu olmalı. Bu kapsamda hareket ettirici aksam olarak debriyaj, fren ve gaz pedalları ile vites kolunda sabitlenmiş bir şekilde özel tertibat yapılması gerekiyor. Markanın özel sürüş aparatları arasında Elektronik Sol Gaz Pedalı, Twist Grip, Radyal Gaz Kolu, Manuel Fren Kolu, Direksiyon Topuzlu Yardımcı Kumanda Kiti yer alıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları