loading
close
SON DAKİKALAR

PYD lideri Salih Müslim'den operasyon tepkisi

PYD lideri Salih Müslim'den operasyon tepkisi
Tarih: 24.08.2016 - 11:59
Kategori: Dünya

Suriye'deki Demokratik Birlik Partisi lideri Salih Müslim: Türkiye Suriye batağındadır. DAİŞ gibi o da bozguna uğrayacaktır.

Suriye'deki Demokratik Birlik Partisi PYD’nin lideri Salih Müslim, dün akşam YPG'yi de vuran Türkiye'nin Cerablus'a yönelik sabaha karşı başlattığı operasyona tepki gösterdi. Twitter üzerinden mesaj paylaşan Müslim, “Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir” dedi. Müslim, “Türkiye Suriye batağındadır. DAİŞ gibi o da bozguna uğrayacaktır” ifadesini kullandı.

PYD lideri Salih Müslim, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda, "Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir. Türkiye Suriye batağındadır. DAİŞ gibi o da bozguna uğrayacaktır” dedi.

Türkiye Cerablus'ta IŞİD'i hedef alan hava operasyonu ve topçu saldırısının öncesinde dün akşam saatlerinde de yine bu örgüte ait hedeflerle birlikte PYD'nin silahlı kolu Münbiç'in kuzeyindeki YPG'yi de obüslerle vurmuştu.

Ankara, PYD’yi, IŞİD ile mücadeleyi öne sürerek Türkmenleri ve Arapları yerlerinden edip Türkiye sınırı boyunca bir “Kürt koridoru” oluşturmaya çalışmakla suçluyor. PYD de Türkiye'nin Cerablus'taki harekatına karşı çıkıyor.

PYD’nin ağırlıkta olduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) de bu sabah başlatılan harekatın öncesinde, Türkiye’nin Cerablus operasyonuna ilişkin açıklamalarına tepki göstermişti. AP’ye konuşan SDG yetkilisi Nasır Hac Mansur, Cerablus'a girmeye hazırlanan güçler arasında Türk özel kuvvetlerinin yanı sıra teröristlerin de bulunduğunu öne sürmüştü. SDG, "doğrudan veya dolaylı işgal planlarına karşı ülkeyi savunmaya hazır olduğunu" açıklamıştı.

CNNTÜRK


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları