loading
close
SON DAKİKALAR

Rusya’dan ‘Türkiye’ açıklaması: Endişeliyiz

Rusya’dan ‘Türkiye’ açıklaması: Endişeliyiz
Tarih: 27.04.2017 - 17:57
Kategori: Gündem

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova'nın Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki Kürt hedeflerine ateş açmasından dolayı endişeli olduğunu açıkladı.

Zaharova, Türk ordusunun, Irak'ın Şengal (Sincar) ve Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok Dağı bölgelerine düzenlediği hava harekatına ilişkin olarak "Moskova, Türkiye'nin Kürt güçleri vurmasından endişe duyuyor" dedi.

'ABD, ŞAYRAT ÜSSÜNÜ VURMASAYDI, TÜRKİYE DE BU SALDIRILARI GERÇEKLEŞTİRMEZDİ'

"Ankara'nın eylemleriyle ilgili haberleri derin bir endişeyle karşıladık. Hatırlatmak isterim ki Kürt güçler, Suriye'nin kuzeydoğusunda teröristlere karşı, IŞİD'e karşı verilen savaşta en etkili olan askeri güç" ifadelerini kullanan Zaharova, şu vurguyu yaptı: "İnanıyoruz ki, ABD, uluslararası hukuku ihlal ederek Şayrat üssünü vurmasaydı, Türkiye de bu saldırıları gerçekleştirmezdi. Suriye topraklarına yönelik bu keyfi eylemlere bir son verilmeli."

'MOSKOVA SURİYE'YE YÖNELİK SALDIRGANLIK EYLEMLERİNİ KINIYOR'

Zaharova ayrıca, İsrail'in Suriye'de Şam Havalimanı yakınındaki bir askeri üssü vurmasını kınadıklarını belirtti.

"Moskova, Suriye'ye yönelik saldırganlık eylemlerini kınıyor, bu eylemleri kabul edilemez ve uluslararası hukuk normlarına aykırı buluyor" diyen Zaharova, "Herkesi, bir BM üyesi olan Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde davranmaya davet ediyoruz" diye devam etti.

​'RUS BASININA KASITLI AYRIMCILIK'

Zaharova, Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunu kazanan iki adaydan biri olan Emmanuel Macron'un parti merkezinin, RT (Russia Today) ve Sputnik için çalışan gazetecilere akreditasyon vermemesini ise 'skandal ve Rus basınına karşı kasıtlı ayrımcılık' olarak nitelendirdi.

'BEYAZ MİĞFERLER'İN İNFAZLARIN İZLERİNİ SAKLAMAYA YARDIM ETTİĞİNİ GÖSTEREN GÖRSEL KANITLAR VAR'

Suriye'de faaliyet gösteren ve El Kaide ile ilişkilerini gizlemeyen 'yardım kuruluşu' Beyaz Miğferleri de eleştiren Zaharova şu ifadeleri kullandı:

"Beyaz Miğfer üyeleri, Fetih El Şam (eski ismiyle El Nusra) ve IŞİD tarafından kontrol edilen topraklarda serbestçe dolaşabildikleri gibi, bu terörist gruplara sempati de duyup destek veriyorlar. Beyaz Miğferler üyelerinin, Nusra'nın operasyonlarına katıldığını ve sivillerin infaz edilmesinin izlerinin saklanmasına yardım ettiğini gösteren görsel kanıtlar var."

Beyaz Miğfer üyelerinin yanında Suriyeli askerlere işkence edildiğini gösteren videolar da bulunduğunu belirten Zaharova, "Görgü tanıkları, Beyaz Miğfer üyelerinin yağmacılık yaptığını, gerçekler üzerinde oynadığını ve tıbbi yardım verdiklerinin sanılmasını sağlayan tiyatrolar düzenlediklerini anlatıyor" dedi.

(Sputnik)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları