loading
close
SON DAKİKALAR

Sabahları daha erken kalkmanın 7 yolu

Sabahları daha erken kalkmanın 7 yolu
Tarih: 21.11.2015 - 14:31
Kategori: Sağlık, Yaşam

Güne daha enerjik başlamak ve motive olabilmek için, sabahları keyifle uyanmanız şart.

Hafta içi erken başlayan çalışma saatleri, hepimizi erken uyanmaya zorluyor. Güne daha enerjik başlamak ve motive olabilmek için, sabahları keyifle uyanmanız şart. Peki zorlanmak yerine, erken kalkmayı alışkanlık haline getirmeye ne dersiniz?

Dinlenmenin tek yolu uyumak değil, hatta ihtiyacınızdan fazla uyumak, enerjinizi düşürücü bir etkendir. Erken kalkmak ise, daha çok işinizi halletmenizi sağlar ve daha çok vaktiniz olduğunu hissettirir. Kendinize vakit ayırmak kadar dinlendiren bir şey de olmadığından, erken kalkarak kazandığınız ekstra zamanı, bunun için kullanabilirsiniz.Sabahları daha iyi uyanmanıza ve erken kalkmayı alışkanlık haline getirmenize yardımcı olacak öneriler;

Küçük adımlarla başlayın

Eğer erken uyanmayı alışkanlık haline getirmek istiyorsanız, normalde uyandığınız saatten 15 dakika daha erken uyanmakla başlayın. Birkaç gün içinde, vücudunuz bu zamanlamaya alıştıktan sonra, alarmınızı bir 15 dakika daha erkene alın. Bu yöntemi, uyanmak istediğiniz saate ulaşana kadar tekrarlayın.

Daha erken yatın

Erken uyumayı sevmiyor olabilirsiniz. Ancak geç yatıp erken kalkmaya çaıştığınız zaman, bir süre sonra vücudunuz yorgun düşecek ve birinden vazgeçmek zorunda kalacaksınız. Uyumasanız bile daha erken yatmak, vücudunuzu dinlendireceğinden, daha erken kalkmanıza yardımcı olacaktır.

Alarmınızı yatağınızdan uzak bir yere koyun

Alarmınızın elinizin altında olması, size alarmınızı kolayca erteleme ya da kapatma fırsatı verir. Ancak uzakta olursa, susturmak içn kalkmanız gerekir. Artık yapmanız gereken yataktan kalkmak değil,tekrar yatmamak.

Uyanır uyanmaz odadan çıkın

Kendinizi yatağa geri atmak için birçok sebep bulabilir ve kendinizi ikna edebilirsiniz. Bu nedenle, yataktan kalktığınız anda odadan çıkın.

Arada bir geç uyanın

Yatak keyfi yapmak, keyiflidir. Zaman zaman kendinize izin verin.Kendinizi ödüllendirin. Erken kalkmaya başlamak zor olsa da, kendinizi ödüllendirmek bu süreci kolaylaştıracaktır. Normalden daha erken uyandığınızda kazandığınız ekstra zamanı, size keyif veren aktivitelerle doldurun. Uzun uzun kahvaltı etmek ya da kitap okumak olabilir.

Faydalanın

Eğer yapacak önemli bir şeyiniz yoksa, erken kalkmak vakit kaybı olabilir. Erken kalkmayı faydalı hale getirebilmek için, gün içerisinde yapmanız gereken şeylerin bir kısmını sabah ritüelinize dahil edin. 

Uplifers

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları