loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlık Bakanı Akdağ'dan kışlalardaki zehirlenmelerle ilgili açıklama

Sağlık Bakanı Akdağ'dan kışlalardaki zehirlenmelerle ilgili açıklama
Tarih: 26.06.2017 - 11:41
Kategori: Gündem

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, askeri birliklerde gıda zehirlenmeleri ile ilgili olarak, 'Her bir kuruma ayrı ayrı vazife düşüyor. Kuruluşların itina göstermesi lazım' dedi.

Erzurum'da düzenlenen bir etkinliğe katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gıda Tarım Bakanlığı'nın askeri birliklerde yaşanan zehirlenmelere karşı hassas olduğunu söyleyerek, "Tabi biz Sağlık Bakanlığı olarak da meseleleri takip ediyoruz. Ancak her bir kurum toplu yemek yenen öğrenci yurtları, kantinler, hastaneler, Türk Silahlı Kuvvetleri dahil buralarda çok itinalı davranmak lazım. Her bir kuruma ayrı ayrı vazife düşüyor. Mesele olup bittikten sonra arkasından sebebini arıyoruz, buluyoruz vesaire, ama bu işle ilgili yönetmelikler var, mevzuat tamam. Türkiye yemek pişirme, toplu yemek dağıtma, toplu yemek ikram etme hususunda her türlü mevzuata sahip bir ülkedir. Dolayısıyla bu hususta kuruluşların itina etmesi lazım. Yanlış olursa hem idari hem adli cezalar var. Onun için herkesi bir kere daha uyarıyorum, itina etmeli gereğini yerine getirmeli" şeklinde konuştu.

'ENFEKSİYON RİSKİ, BİLİNEN BİR RİSK'

Bursa'nın Büyükorhan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda 10 askerin yedikleri akşam yemeğinin ardından zehirlenmesini değerlendiren Bakan Akdağ, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Orada da incelemelerimiz devam ediyor. Toplu yemek yenen yerlerde, yemeklere bir takım bulaşma olmasından dolayı enfeksiyon riski bilinen bir risktir. Bunun için toplu yemek yenen yerlerde meselenin dikkatle izlenmesi, bütün kuruluşların buna itina göstermesi gerekiyor."

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Recep Akdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu vurguladı. Akdağ, "Sağlık durumu çok iyi küçük bir rahatsızlık olmuş, hemen toparladı Allah'a şükürler olsun" dedi.

BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları