loading
close
SON DAKİKALAR

Salih Müslim'den Hasan Cemal'e: Yoksa o terörist siz misiniz?

Salih Müslim'den Hasan Cemal'e: Yoksa o terörist siz misiniz?
Tarih: 23.04.2014 - 11:32
Kategori: Gündem

Özerk Rojava bölgesinin önde gelen örgütü PYD'nin Eş Genel Başkanı Salih Müslim'le yaşadığı ilginç sohbeti Hasan Cemal yazdı

Suriye 'de özerkliğini ilan eden Kürt bölgelerindeki siyasi parti temsilcileri ile röportajlar yapan gazeteci yazar Hasan Cemal, Irak Kürt bölgesi ile Rojava sınırına kazılan hendekle ilgili PYD lideri Salih Müslim'in canının çok sıkıldığını belirttikten sonra, Barzani yönetiminin sınıra öne sürdüğü 'teröristler geliyor' gerekçesine gösterdiği tepkiyi aktardı.
Cemal'in T24'te yer alan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Salih Müslim’in canını en çok Rojava Kürtlerine uygulanmakta olan ambargo, kuşatma sıkıyor. Bu konuda Erdoğan’la Barzani’nin işbirliği içinde olduklarını belirtiyor.

KDP’nin Irak Kürdistanı’yla Rojava arasında hendek kazarken, Türkiye ’nin de Afrin sınırında aynı işe soyunduğunu belirtiyor.

KDP’nin bu yakınlarda, “PYD destekli teröristlerin geçişlerini önlemek için” hendeğin kazıldığını açıklamış olduğunu söyleyip, Rojava seyahatini birlikte yaptığımız Med Nuce TV’den meslektaşım Erdal Er’le beni gösterip gülüyor Salih Müslim:

- Kim o teröristler? diye soruyor.

Sonra da kahkahayı atıyor:

- Yoksa sizler misiniz o teröristler?..

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları