loading
close
SON DAKİKALAR

Saltanat Peşinde Koşanlardır İş Cinayetlerinin sorumlusudur!

Saltanat Peşinde Koşanlardır İş Cinayetlerinin sorumlusudur!
Tarih: 30.10.2014 - 15:11
Kategori: Sendika

TMMOB Mimarlar Odası bir basın açıklaması yayımladı; Soma ve Ermenek'teki İş Cinayetlerinin Sorumlusu Saltanat Peşinde Koşanlardır!

TMMOB Mimarlar Odası 30 Ekim 2014 tarihinde bir basın açıklaması yayımladı.

TMMOB Mimarlar Odası açıklamada;

Soma ve Ermenek'teki İş Cinayetlerinin Sorumlusu Saltanat Peşinde Koşanlardır!

Ermenek ilçesinde özel bir şirkete ait kömür ocağında 28 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen kazada, su basması sonucu 18 işçi mahsur kalmıştır. Kurtarma çalışmaları devam ederken işçilerimizin hayatlarından umut kesilmekte olduğu belirtilmektedir.

Maden Ocağı yetkilileri ocağın kapasitesinin küçük olması nedeniyle yaşam odası zorunluluğunun bulunmadığı ifade etmiş, mevcut önlemlerle işçilerin yer altında iki saat hayatta kalabileceklerini belirtmiştir.

Öncelikle yaşadığımız acılar nedeniyle kaybettiğimiz yurttaşlarımızı saygı ile anıyor, ailelerine ve toplumumuza başsağlığı diliyoruz.

Bir süre once maden ocaklarında yasanan kazalarla ilgili meclis gündemine gelen önergelerin reddedilmesi, 13 Mayıs 2014'te Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan faciada dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Bu işin fıtratında kazalar ve ölüm var” açıklaması, faciaların ardından torba yasalarla getirilen düzenlemelerin taşeron firmalara verdiği imtiyazlar; iktidarın emek ve can güvenliği yerine sermayeyi ön planda tuttuğunun açık göstergesidir.

Kamu denetimini, işçi sağlığı ve iş güvenliğini yok sayan anlayış; sermayenin azami kâr hırsı, özelleştirme, sendikasızlaştırma, taşeronlaştırma ve çalışanlar aleyhine oluşturulan politikalar; güvenlikle ilgili yapılması gereken harcamaların gereksiz masraf olarak görülmesi; ülkemizde bugüne kadar pek çok çalışanın hayatına mal olmuş ve olmaya devam etmektedir.

Saltanat Peşinde Koşanlardır İş Cinayetlerinin sorumlusudur!

İş yerlerinin denetimi ve gözetimi devletin asli görevlerindendir. Çalışma yaşamı, işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili tüm yasa/mevzuat düzenlemeleri, bu alanla ilgili emek ve meslek örgütlerinin önerileri dikkate alınarak yapılmalıdır.

Ermenek'te mahsur kalan emekçilerin bir an önce kurtarılmasını diliyoruz..

Atatürk Orman Çiftliği'nde yolsuzluk ve talanla simgeleşen Kaçak Saray'da saltanat peşinde koşan Recep Tayyip Erdoğan ve iktidarının asli sorumluluklarini unutup iş cinayetlerine neden olan politikaları hakkında "bağimsiz yargıya", topluma ve emekçilere hesap vermeleri gerekmektedir.

Değerli kamuoyumuza saygı ile duyurulur.

TMMOB Mimarlar Odası

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları