loading
close
SON DAKİKALAR

Samandağ Belediyesi'nin 50 çalışanı Tüm Yerel-Sen'e üye oldu

Samandağ Belediyesi'nin 50 çalışanı Tüm Yerel-Sen'e üye oldu
Tarih: 26.07.2017 - 14:34
Kategori: Sendika

Samandağ Belediyesi çalışanı 50 memur Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı Tüm Yerel-Sen'e üye oldu.

Samandağ Belediyesi bünyesinde çalışan 50 memur personel Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı Tüm Yerel-Sen'e üye oldu.

Üyelerin katılımı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Hakan Kıran üye sayılarının 10 bini aştığını belirtirken etkinlikte söz alan istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş ise, "AKP'nin 15 yıldır en önemli başarısı baskıcı, otoriter bir rejim kurduğu koşullarda bizim kendimize olan güvenimizi ortadan kaldırmasıdır" ifadelerini kullandı.

Belediye memur ve personelinin üyeliği için düzenlenen etkinliğe Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Dr. Hakan Kıran, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı, , İstanbul Gerçeği Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş ile Samandağ CHP ilçe Başkanı İbrahim Aydoğan ve Tüm Yerel-Sen yöneticileri katıldı.

"Türkiye işçi sınıfının yürekli önderi Kemal Türklerin mücadelesi yolumuzu aydınlatacaktır"

Birleşik Kamu iş Genel Başkanı Hasan Kütük yaptığı konuşmada, "Adaletin olmadığı yerde emek, demokrasi olmaz. Ortak kaygımız emek, demokrasi, cumhuriyettir. Çağdaş, laik, demokratik ve tam bağımsız Türkiye özlemimizdir. Biz her koşulda yürümeye mücadele etmeye kararlıyız. Türkiye işçi sınıfının yürekli önderi Kemal Türklerin mücadelesi yolumuzu aydınlatacaktır" dedi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı ve 25 gün süren Adalet Yürüyüşü'ne değinerek, "Türkiye Adalet Yürüyüşünden önceki Türkiye değil. Türkiye’de artık özellikle muhalif kendine inanan, kendine güvenen birlikte olmanın gücünü farkına varan kötü gidişata dur diyebilecek kudreti iliklerinde hissetmeye başladı. Sendika bilinciyle belki daha devrimci bir çıkışın olabileceği ve Türkiye’ye ses verecek bir yapıya dönüşebileceği bir süreç ümit ediyorum. Bununla ilgili sizinde, işçi arkadaşlarımızın da, taşeronların da çalışma yaşamının her alanındaki insanların örgütlenmesi gerektiğine inanan bir yerden düşündüğünüzü ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"Örgütlü azınlık örgütsüz çoğunluktan daha güçlüdür"

Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Dr. Hakan Kıran da üye sayılarının 10 bini aştığını belirterek, "Vatan, emek, ve cumhuriyet ekseninde mücadele ediyoruz" dedi.

Hatay Milletvekili Serkan Topal ise şunları söyledi: Eşitlik, hak, hukuk, adalet kavramlarını içselleştirerek bütün emekçi kardeşlerimiz arasında eşitliği sağlamak amacıyla mücadele eden Tüm Yerel Sen yöneticilerine teşekkür etmek istiyorum. Bu konuda da her daim yanlarında olduğumu burada ifade etmek istiyorum. Örgütlü azınlık örgütsüz çoğunluktan daha güçlüdür. Bu yüzden biz her zaman örgütlü olacağız, mücadele edeceğiz."

İmambakır Üküş: Türkiye'de yakın dönemde üst üste yaşanan 3 olay 'AKP yıkılmaz' algısını yerle bir etti

istanbulgerceği.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini vurgulayarak şunları söyledi: "AKP'nin 15 yıldır en önemli başarısı baskıcı, otoriter bir rejim kurduğu koşullarda bizim kendimize olan güvenimizi ortadan kaldırmasıdır. En mücadeleci arkadaşlarımızda bile 'bunlar gitmez, yıkılmaz' havası egemen oldu. Türkiye'de yakın dönemde üst üste yaşanan 3 olay bu algıyı yerle bir etti. AKP'nin baskıcı rejiminin yıkılacağını ilk olarak Gezi'de gördük. Apolitik gençlikten bir şey olmaz derken o gençlik baskıcı rejime diz çöktürdü. Cumhurbaşkanı nerede konuşursa konuşsun mutlaka Gezi'den bahsetti. İkinci 'başarabiliriz'i bize yaşatan Hayır kampanyasıydı. Solda hiç yan yana çalışması olmayan, AKP'ye oy veren seçmenin de desteğiyle başarabiliriz gösterdi. Biliyoruz ki hayır kazandı, biz kazandık. AKP kaybetti. Cumhurbaşkanı kaybettiğini ilan etti, 'Atı alan Üsküdar'ı geçti' dedi. 3. olay Adalet Yürüyüşü'dür. Budan sonra her şeye Adalet Yürüyüşü'nden önce ve sonra diye bakılacaktır. İtibarsızlaştırma, tehdit baskılara rağmen Kılıçdaroğlu o yolun her cm'sini yürüdü. Türkiye ve dünyada ilk defa bir muhalefet partisi genel başkanı, milletvekilleri bu kadar yolu yürüdü. Türkiye'de ilk defa milyonlarca insan bir mitinge katıldı. Adalet Yürüyüşü CHP'nin değil Türkiye'deki bütün demokrasi güçlerinin başarısıdır. Türkiye'de hak, hukuk, adalet diyen herkesin yürüyüşüydü. Çok sayıda muhafazakar seçmen de katıldı. Hepimiz bunun bilincinde olmalıyız ve 2019'da kazanabileceğimize inanmalıyız."



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları