loading
close
SON DAKİKALAR

Sanatçı Fatma Alev Tekoğul'a veda

Sanatçı Fatma Alev Tekoğul'a veda
Tarih: 23.08.2016 - 14:31
Kategori: Sağlık, Yaşam

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Bodrum Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi Başkanı, tiyatro oyuncu ve yönetmeni Tekoğul, Herodot Kültür Merkezi'nde düzenlen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Bodrum Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi Başkanı, tiyatro oyuncu ve yönetmeni 57 yaşındaki Fatma Alev Tekoğul, en son sahneye çıktığı Herodot Kültür Merkezi'nde düzenlen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Tekoğlu'nun görev aldığı Bodrum Kent Konseyi Tiyatro Grubu'nun adının Bodrum Kent Konseyi Alev Gürcan Tiyatrosu olarak değiştirileceği açıklandı.

Geçen 20 Ağustos'ta Bodrum'dan Milas yönüne giden 34 ZP 4410 plakalı otomobili kullanan CHP Bodrum İlçe Yönetim Kurulu eski üyesi, tiyatro oyuncusu ve yönetmeni Fatma Alev Tekoğul, Güvercinlik Mahallesi yakınlarında direksiyon kontrolünü yitirince araç bölünmüş yolun ortasındaki tretuvara çarptı. Savrulan otomobil karşı şeride geçip, 34 yaşındaki Sinan Ekinci yönetimindeki 06 AB 0222 plakalı otomobil ile çarpıştı. Otomobil sürücüsü Tekoğul kaza yerinde öldü, yanındaki kızı, 30 yaşındaki Merve Yılmaz ile diğer araçtaki Sinan Ekinci, eşi 28 yaşındaki Tuğçe Ekinci ve oğlu, 2 yaşındaki Ali Kerem Ekinci yaralandı. Yaralılardan Yılmaz, Özel Bodrum Hastanesi'ne, Ekinci Ailesi'nin 3 ferdi Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Yaralılardan Yılmaz'ın tedavisi sürerken diğer 3 yaralı tedavilerinin ardından taburcu edildi. Tiyatro sanatçısı ve Bodrum Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi Başkanı Fatma Alev Tekoğul'un ölüm haberi Bodrumlular ve sevenlerini yasa boğdu.

TEKOĞUL İÇİN TÖREN

Tekoğul'un cenazesi bugün en son çıkıp, hem rol alıp hem yönettiği 'Düğün ya da Davul' isimli oyunu sahnelediği Heradot Kültür Merkezi'nden son yolculuğuna uğurlandı. Buradaki törene Tekoğul'un annesi Güner Gürcan, kardeşi Ateş Gürcan, CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Tekoğul'un birlikte sahne aldığı Muğla Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Akademisi Sahne Sanatları Bölümü öğrencilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 1500 kişi katıldı.

Bodrum Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi Koordinatörü Rezzan Şebin'in yaptığı sunumda, Tekoğul'un en son oynadığı tiyatro oyunu sinevizyondan gösterildi, salonda gözyaşları sel oldu. Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, "Alev ile 3 yıl birlikte çalıştık, sevgi ve enerji dolu bir insandı. Sadece tiyatroyu oynamak değil bu sanatı sevdirmek için her şeyi yaptı. Kimilerinin 50 yılda yapıp düşünemeyeceğini, zaman gelir bir dakikada yapardı. Enerjisi ile hepimizi şaşırtırdı. O'nu yaşatmak için bundan böyle tiyatromuzun adını Bodrum Kent Konseyi Alev Gürcan Tiyatrosu olarak sürdüreceğiz. O bizimle birlikte yaşacak" dedi.

"BODRUM'DA ÇOK DAHA MUTLU VE HUZURLU OLACAK"

Ayakta güçlükle durabilen Güner Gürcan ise kızının tam bir Bodrum aşığı olduğunu belirtip, "Şimdi görüyorum ki bu nezih insanların arasında çok mutluydu. O nedenle oğlum ile konuşarak cenazesinin İstanbul'da değil burada sevdikleri güzel insanların arasında yaşadığı Akyarlar Mahallesi'nde toprağa verilmesine ve böylece çok daha mutlu olacağına karar verdik. Alev, sizleri iyi ki tanıdı" dedi.

Sanatçı arkadaşları, daha sonra Tekoğlu, için konuşmalar yaptı, şiirler okudu.

Kazadan sonra yaralanan ve halen Özel Bodrum Hastanesi'nde tedavi altında bulunan Tekoğul'un kızı Merve Yılmaz ise hastanedeki yatağından telefon ile sahneye bağlanarak konuşma yaptı, annesini son yolculuğuna uğurladı.

"YOLU SEVGİDEN GEÇEN BİR İNSANDI"

Tören sonunda konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da, şunları söyledi:

"Alev Hanım, gerçek bir Cumhuriyet kadını gerçek bir sanatçıydı. 'Bodrum yolu sevgiden geçen insanların buluştuğu yerdir' deriz. Alev sevgi dolu ışıl ışıl bir insandı. O'nun da yolu buradan geçti. Ancak O'nu asla unutmayacağız. Yüreği sevgi dolu insanlar olarak mutlaka aynı yerde buluşacağız. Değerli sanatçımızı, son yolculuğuna uğurlarken buradaki insanların gözlerindeki hüzün ve sevgi Tekoğul'un gerçekten ne kadar çok sevildiğini sayıldığını birkez daha ortaya koydu. İyiki onu tanıdık."

Törende, sahne arkadaşları Tekoğul'un tabutu başından uzun süre ayrılamadı. Tekoğul'un cenazesi buradaki törenin ardından Akyarlar Camii'ne götürüldü. Tekoğul'un, öğle saatlerinde kılınan namaz ardından bir süre omuzlarda taşınan cenazesi, Akyarlar Mezarlığı'na götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Fatma Alev Tekoğul'un, kendi soyadı olan 'Gürcan'ın yerine, boşanmasına rağmen eşinin soyadını kullanmaya devam ettiği belirtildi.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları