loading
close
SON DAKİKALAR

Şehit Uzman Çavuş Tekin Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi

Şehit Uzman Çavuş Tekin Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi
Tarih: 26.04.2017 - 17:59
Kategori: Gündem

Kars'ın Kağızman İlçesinin Çemçe-Madur bölgesinde PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Tekin Tekin, memleketi Bitlis'in Tatvan İlçesinde Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Bekar olan 26 yaşındaki şehit Uzman Çavuş Tekin Tekin'in cenazesi Erzurum'da yapılan törenin ardından helikopterle Tatvan'a getirildi. Buradan cenaze aracına konulan Şehit Uzman Çavuş Tekin'in cenazesi Kırkbulak Köyü'ne getirilerek tören yapıldı. Köy meydanında yapılan törene Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, 10'ncu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, kurum amirleri, köylüler ve şehidin yakınları katıldı.

Köyün her yerine Türk Bayrakları asılırken, şehit Tekin'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutu tören alanına askerlerin omuzunda taşındı. 

Cenaze namazı ve yapılan duanın ardından şehidin annesi Zeynep, babası Niyazi ve kardeşi Muhammet Tekin ile yakınları tabuta sarılarak Kürtçe ağıtlar yakıp gözyaşı döktü. Daha sonra askerlerin omuzunda taşınan şehidin cenazesi, cenaze aracıyla köy mezarlığına götürülüp tekbirlerle toprağa verildi.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları