loading
close
SON DAKİKALAR

Selvi'nin ablası: Keşke simit satıp onurlu yaşasaydı

Selvi'nin ablası: Keşke simit satıp onurlu yaşasaydı
Tarih: 17.03.2015 - 20:12
Kategori: Medya

AKP'ye yakınlığıyla bilinen ve en son Kabataş yalanını şiddetle savunmasıyla bir kez daha gündeme gelen Abdülkadir Selvi'ye en sert eleştiri ablasından geldi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen ve en son Kabataş yalanını şiddetle savunmasıyla bir kez daha gündeme gelen Abdülkadir Selvi'ye en sert eleştiri ablasından geldi. 66 yaşındaki Fatma Kaya, "Keşke simit satıp onurlu yaşasaydı" dediği kardeşini gördüğü zaman televizyonu bile kapattığını söyledi.

İleri Haber'den Rıfat Doğan'a konuşan Kaya, İstanbul'a taşınmadan önce Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yaşadıklarını, Alevi oldukları için büyük baskı gördüklerini anlattı. Selvi'nin o yıllarda üniversiteye başlamasıyla cemaatçilerle va sağcılarla ilişki kurduğunu belirten Kaya, kardeşinin bu yüzden değiştiğini ifade etti. Kaya, sonraki dönemlerde Selvi'nin aileyle bağını tamamen kopardığını ve yıllarca görüşmediklerini söyledi.

'DENİZ GEZMİŞ BABAMIN EVİNDE KALIRDI, BÖYLE BİR EVDE YETİŞİP BÖYLE OLUNUR MU?'
Kardeşinin AKP iktidarını savunmasını 'kabul edilemez' idye değerlendiren Fatma Kaya, “Bu saatten sonra da konuşmak ve yüzüne bakmak istemiyorum. Biz Aleviyiz. Değerlerimize bağlıyız” dedi.

Deniz Gezmiş'in babasının evinde kaldığını açıklayan Kaya, "Dedem devrimci bir adamdı. Deniz Gezmiş, Sivas'ta babamın evinde kaldı. Bizim soyumuz bellidir. Böyle bir evde yetişip böyle olunur mu? Abdülkadir'e sevgimiz saygımız kalmadı" ifadelerini kullandı.

Gezi direnişi sırasında polislere karşı sıklıkla kullanılan "Simit sat, onurlu yaşa" sloganını da hatırlatan abla Kaya, Selvi için "Keşke simit satıp onurlu yaşasaydı" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları