loading
close
SON DAKİKALAR

Sendikalı sağlıkçının dilekçe hakkı ihlal ediliyor

Sendikalı sağlıkçının dilekçe hakkı ihlal ediliyor
Tarih: 04.02.2016 - 14:55
Kategori: Sendika

Genel Sağlık-İş Sendikası, dilekçe hakkını ihlal eden kurum yetkilileri hakkında yasal işlem başlatılması için Başbakanlık ve TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuruda bulundu.

Genel Sağlık-İş Sendikası, dilekçe hakkını ihlal eden kurum yetkilileri hakkında yasal işlem başlatılması için Başbakanlık ve TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuruda bulundu.

Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Zekiye Bacaksız bir basın açılaması yaparak konuyla ilgili bilgi verdi. Bacaksız açıklamasında şunları söyledi:

Sendikamıza yapılan başvurularda, Sendikamız üyesi kamu görevlisi sağlık çalışanlarının kurumlarına 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun kapsamında verdiği dilekçelerin herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin kabul edilmediği, kurum yetkilisine yönlendirildiği, kurum yetkilisinin uygun görmesi halinde gelen evrak kaydına alındığı, kurum yetkilisinin uygun görmemesi halinde dilekçenin kabul edilmediği, dilekçelerin noter kanalıyla ya da iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderilmek zorunda kalındığına ilişkin şikayetler yapılmakta ve Sendikamızdan yardım talep edilmektedir.

Yürürlükteki mevzuatta dilekçe hakkını kullanmak isteyen kamu görevlilerinin (vatandaşların) vermiş oldukları dilekçelerin kurum yetkilisi uygun gördükten sonra kayda alınacağı veya kabul edileceği, aksi halde dilekçenin kayda alınmadan reddedileceği yönünde herhangi düzenleme bulunmaktadır. Aksine kurum yetkililerin verilen dilekçeleri en kısa sürede inceleyip gerekli işlemleri yapması ve en geç 30 gün içinde cevap vermeleri gerekmektedir.

Bugün itibari ile özellikle hastane yöneticileri ve başhekimleri sağlık çalışanlarının kurumlarına dilekçe vermelerinde zorluklar çıkarmaktadır. Anayasa, Kanun ve Genelge hükümlerine aykırı uygulamalar yapılmaktadır. Bu tür uygulamalar demokratik hukuk devletinde kabul edilebilecek uygulamalar değildir. Kurum yetkililerinin hukuksuz, yasa ve mevzuat tanımaz, uygulamaları Sendikamız üyelerini ve tüm sağlık çalışanları mağdur etmektedir.

Sendikamız Genel Sağlık-İş, söz konusu uygulamalara son verilmesi için konunun Başbakanlık ve TBMM Dilekçe Komisyonu tarafından değerlendirilmesini, konu hakkında Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının uyarılmasını, mevzuata aykırı davranan kurum yetkilileri hakkında gerekli yasal işlemlerinin başlatılması için yazılı başvuruda bulunmuştur.





Vişne Haber Ajansı - Sevcan Yörük

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları