loading
close
SON DAKİKALAR

Seyhan’ın Etem Çalışkan Sanat Günleri’nde sergi, konser ve dans gösterisi

Seyhan’ın Etem Çalışkan Sanat Günleri’nde sergi, konser ve dans gösterisi
Tarih: 26.05.2016 - 17:24
Kategori: Yerel

Seyhan Belediyesi Etem Çalışkan Sanat Günleri sergi, konser ve dans gösterisi ile devam etti.

Seyhan Belediyesi Etem Çalışkan Sanat Günleri sergi, konser ve dans gösterisi ile devam etti. 24–27 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliklerin ikinci gününde Etem Çalışkan’ın Adana’daki kolleksiyonerlerin elinde bulunan eserlerinden oluşan retrospektif sergisi, bazı yeni eserleri ile birlikte ‘Bitmeyen Senfoni’ adıyla sergilenmeye başlandı. 

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın katıldığı Ramada Otel Lobisi’nde gerçekleştirilen Bitmeyen Senfoni Sergisi’nin ardından aynı mekânda ‘Celal İnce’den Tangolar’ isimli konser ve dans gösterisi gerçekleştirildi. Orçun Utlu, Timur Kancar ve Arif Ösmen’in konserinin ardından Casa De La Danza Dans Evi’nin dans gösterisi programı izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Belediye Başkanı Karalar, Etem Çalışkan Sanat Günleri’nin dolu dolu geçtiğini belirterek başladığı konuşmasında ilgi gösteren tüm sanatseverlere teşekkür etti. Karalar, “Kültür ve sanat etkinliklerini desteklemeye inadına devam edeceğiz” dedi.

Konser ve dans gösterisinde Etem Çalışkan’ın sergide yer alan eserlerine göndermeler dikkat çekti. ‘Celal İnce’den Tangolar’ isimli konserde Cumhuriyetimizin ilk yıllarından öncü müzik çalışmaları dinleyenleri hem geçmişe götürdü hem de duygulu anlar yaşanmasını sağladı.

Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın sanata ve sanatçıya verdiği önemin en önemli kanıtı göreve seçildiği ilk günden bu yana Seyhan’ın adeta kültürel etkinliklerin odağı haline gelmesi oldu. Başkan Karalar’la birlikte Adana’da kültür ve sanat etkinliklerinin merkezi durumuna gelen Seyhan bu kez de dünyaca ünlü hattat Etem Çalışkan adına Sanat Günleri düzenledi. Seyhan Belediyesi’nin sonraki yıllarda gelenekselleştirmeyi planladığı Sanat Günleri Altın Oran Sanat Platformu ve Adana Tabip Odası ile birlikte 22 ayrı sanat, eğitim ve meslek kuruluşunca ortaklaşa gerçekleştirildi.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları