loading
close
SON DAKİKALAR

Seyit Torun'dan 'Anneler Günü' mesajı

Seyit Torun'dan 'Anneler Günü' mesajı
Tarih: 12.05.2017 - 13:52
Kategori: Kadın

Anneler Günü’nü kutlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yayınladığı mesajında annelerin her zamankinden çok daha zor dönemler yaşadığını belirtti.

Anneler Günü’nü kutlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yayınladığı mesajında annelerin her zamankinden çok daha zor dönemler yaşadığını belirtti. Torun, “'Dünyanın en yüce ve kutsal sorumluluğunu sevgi ve şefkat duygularıyla yerine getiren, geçmişten bugüne kadar büyük mücadeleler veren, en ağır yüklerin sorumluluğunu üstlenen annelerimiz, iktidarın yanlış politikaları sonucunda bugün her zamankinden daha çok ağlıyor, daha çok ızdırap çekiyor. Bugün çocuklarıyla beraber yoksulluk mücadelesi veren sayısız annemiz var. Evlatlarını şehit veren, acıları sonsuz annelerimiz var. Hakkını savunan, düşüncesini açıkça ifade ettiği için tutuklanan, hapishanelerde çürütülen çocuklarımızın cefakar anneleri var. Şiddete maruz kalan, hayatlarını yitiren annelerimizin sayısı bugün daha fazla. Ne yazık ki, sayısı her geçen gün artan çocuk annelerimiz var. Bin bir emekle çocuğunu okutup iş bulamayan yüzlerce genç işsizimizin çaresiz anneleri var. Tüm bu sorunları çözmek yerine, kadına 3-5 çocuk dayatması yapan ve sadece “çocuk doğuran” gözüyle bakan iktidar anlayışının yüzünden her geçen gün toplumdan dışlanan, evine hapsedilen annelerimiz var.” dedi.

Sağlıklı bir aile ve toplum yapısının temel taşı olan, dünyanın en kutsal görevini, sonsuz bir sevgi ve şefkatle yerine getiren annelerin hak ettiği yaşam standartlarına kavuşturulmasının tüm siyasi partilerin en önemli görevi olduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Türk kadını, annelik sorumluluğu ve bilincinin yanında, ülkemizin en sıkıntılı dönemlerinde sahip olduğu cesaret ve azimle önlerine çıkan her engeli aşmıştır. Yürekten inanıyorum ki, kadınlarımızın bugün üstlenmiş oldukları sorumluluk, en az Kurtuluş Savaşı yıllarındaki kadar önem taşımaktadır. Asaletin, fedakârlığın ve özverinin simgesi olan annelerimiz, Türkiye’nin içinde bulunduğu olumsuz şartlar ve üzerine çökertilen karanlık bulutların dağılmasında da yine çok önemli bir rol oynayacaktır.” dedi.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta yüreği evlat acısıyla dolu şehit annelerimiz olmak üzere, deneyimleriyle yolumuzu aydınlatan, dünyayı, insanları ve yaşamı sevmeyi öğreten, geleceğe umutla ve güvenle bakmamızı sağlayan, bizi biz yapan yüce varlıklarımız annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, tüm annelerimize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları