loading
close
SON DAKİKALAR

Sinemanın bereketli haftası

Sinemanın bereketli haftası
Tarih: 29.04.2016 - 16:54
Kategori: Kültür & Sanat

Bugün vizyona giren filmler

Özel bir gün (Mother's Day)
Oyuncular: Britt Robertson, Jennifer Aniston, Julia Roberts, Kate Hudson, Jason Sudeikis, Mira Sorvino, Natalie Burn
Yine bir ABD yapımı komedi filmi. Aslında klişe bir konuyu anlatıyor, hikaye gereği anneler gününde üç jenerasyon bir araya geliyor. İlginizi çekerse izleyebilirsiniz.

Brooklyn
Yönetmen: John Crowley
Oyuncular: Jim Broadbent, Domhnall Gleeson, Saoirse Ronan, Julie Walters, Emory Cohen.
2015 yılında çekilen bu yıl gösterime giren haftanın ikinci filmi de romantik türünde. Film İngiltere, İrlanda, Kanada ortak yapımı. Amerika'nın gelecek vaatlerinden etkilenen Eilis, New York şehri için annesinin evini terk eder. Vatanının hasretini çekmeye başladığı sırada, Eilis kendini aşkın cezbedici ellerine bırakır. Ancak kısa bir zamanda, neşesi geçmişi yüzünden bozulur, iki ülke ve üzerinde yaşadığı hayatalardan birini seçmelidir.

Baskın Günü (Bastille Day)
Yönetmen: James Watkins
Oyuncular: Richard Madden, Idris Elba, Kelly Reilly, Alexander Cooper, Charlotte Le Bon
İşte haftanın bol aksiyonlu bir diğer filmi… ABD, Fransa yapımı film, yine ajan kaynayan türden. Michael Mason, Paris'te yaşayan Amerikalı bir yankesicidir. Bir çanta çalar ve bir anda CIA'nın bir numaralı hedefi haline gelir. Olayı inceleyen CIA ajanı Sean Briar, Michael'ın çok daha büyük bir oyunun sadece piyonu olduğunu fark eder. Ancak Briar aynı zamanda Michael'ın bu büyük çaplı komployu açığa çıkarmak için çok büyük yardımı dokunacağının da farkına varır. Emirleri hiçe sayan Briar, olayın derinine inip, Michael ile onun yankesicilik alanındaki uzmanlığından faydalanmak üzere iş birliği yapar. 24 saatlik amansız bir takip sürüp giderken, birbirlerinden çok farklı olan ikili, kendilerinin hedef olduğunu ve ortak düşmanlarını alt etmek için birbirlerine güvenmek zorunda olduklarını keşfetmek zorunda kalırlar.

Bay Doğru (Mr. Right)
Yönetmen: Paco Cabezas
Oyuncular: Sam Rockwell, Anna Kendrick, Tim Roth, James Ransome, Anson Mount, Michael Eklund
Komedi, aksiyon, romantik yani şampuan gibi üçü bir arada filmlerden hoşlananlar için, Paco Cabezas'ın yönettiği ve Sam Rockwell, Anna Kendrick, Tim Roth ile James Ransone'un oynadığı ABD yapımı Bay Doğru'yu önerebiliriz. Hiperaktif davranışlar sergileyen Martha, son ayrılığından sonra çılgına dönmüştür. Gevezelik ediyor, her şeyi mahvediyordur. Francis'in yaklaşımı, herkes için korkutucu olsa da Martha etkilenmekten kendini alamamaktadır. İkisi de çılgın olduğundan mükemmel bir ikili gibi görünebilir. Oysa Francis ölümcül bir çılgın, profesyonel bir suikastçi yani kiralık katildir. Onu kiralayanları beklenmedik bir anda öldürmektedir. Martha yeni erkek arkadaşının "birini vurmak içi dışarı çıkmam gerekiyor," sözünün şaka olmadığını anlamaya başlar. Bir FBI ajanı da olaylara dahil olur. Cesetler çoğalır ve Martha bu kargaşadan kaçmak ya da dahil olmak arasında bir seçim yapmalıdır.
The Moments Entertainment dağıtımıyla Tanweer Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Kurdun Uyanışı (Le Dernier Loup- Wolf Totem)
Yönetmen: Jean Jacques Annaud
Oyuncular: Shaofeng Feng, Shawn Dou, Ankhnyam Ragchaa, Yin Zhusheng.
Özen Film dağıtımıyla vizyona çıkan Kurdun Uyanışı yönetmen koltuğunda Seven Years In Tibet (Tibet'te Yedi Yıl) The Bear (Ayı), The Name of The Rose (Gülün Adı) gibi filmlerin ünlü yönetmeni Jean Jacques Annaud imzasını taşıyor. Shaofeng Feng, Shawn Dou, Ankhnyam Ragchaa ile Yin Zhusheng'in oynadığı film bugün sinemalarda. Yıl 1967. Pekinli öğrenci Chen Zhen, çobanlığı öğretmesi için Moğolistan'ın iç kısımlarındaki göçmenlerin arasına gönderilir. Chen'in doğada var olmak, özgürlük ve sorumluluk hakkında öğreneceği çok şey vardır. Güneyin modern toplumu, kuzeydeki göçmenlerin düşmanı yağmacı kurtlar arasında sıkışmış insanlar, hayvanlar, yerliler ve istilacılar meraklıları için bu filmde. Güzel bir mücadele için iyi seyirler.

Yeni Ahit (Le Tout Nouveau)
Yönetmen: Jaco van Dormael
Oyuncular: Benoît Poelvoorde, Yolande Moreau, Catherine Deneuve, François Damiens, Yolande Moreau
Belçika, Fransa, Lüksemburg yapımı bir komedi olan filmde, konu yine batı sinemasının komedi alanında vazgeçemediği ve sık sık alaya almaktan pek hoşlanır olduğu Tanrı! Tanrı, karısı ve kızıyla bir apartman dairesinde yaşayan, normal bir hayat süren sıradan bir Belçika vatandaşıdır. Kızı Ea, babasının bilgisayarını karıştırıp bütün dünyayı bir kaosa sürüklediğinde baba-kızın arası açılır. Küçük kız yeryüzünde yaşayan herkese kendi öleceği günün tarihini kısa mesaj yoluyla atar. Ardından da evden kaçıp altı havari bulmaya karar verir...

Ratchet and Clank
Yönetmen : Kevin Munroe
Ve haftanın bir diğer filmi bir animasyon. ABD yapımı.
Koca kulaklı Ratchet her zaman burnu havada Qwark'ın Galaktik Uzay Muhafızı olmayı istemiştir. Ratchet uzay gemisi garajını arkasında bırakmak için olan son şansın, Qwark'ın takım seçmelerine katılmak olduğunu düşünür. Ancak Qwark, Ratchet'ın bir kahraman olduğunu düşünmez. Galaksinin diğer ucunda, entrikacı kötü adam Drek, Tenemule gezegenini yeni silahı Deplanetizer ile yok etmiştir. Bir gece Ratchet, Drek'in adamlarından kaçan, kısa devre yapmış robot Clank tarafından uyandırılır. Clank, Muhafızların ve güneş sisteminin sonunu getirecek olan Drek'in yaptıklarını anlatır. Artık milyonların hayatı, kendi egosuyla kör olmuş Qwark, çok bilmiş Ratchet ve onun güvenilir metal yoldaşı Clank'in ellerindedir.

Kadere tutsak
Yönetmen ve Senarist: Erdoğan Koç
Oyuncular: Murat Ünaloğlu , Ümit Sağlam , Ateş Kantaroğlu , Şakir Aydın
Hem Türk filmi, hem dram hem aksiyon olsun diyenler filme gidebilirler.
Annesini doğumunda kaybeden Kenan, on yaşındayken de tanımadığı kişiler tarafından babasının öldürülmesine tanık olmuştur. Çocukluk dönemini sokaklarda geçiren Kenan, yine aynı dönemlerde tanıştığı ve onu yalnız bırakmayacak iki arkadaşı ile beraber yaşamına devam eder. Gençlik yaşlarına geldiğinde ona ulaşan eski bir aile dostu Kenan ve arkadaşlarının kaderini tamamen değiştirecektir.

Magi
Yönetmen ve Senarist: Hasan Karacadağ
Oyuncular : Kenan Ece, Emine Meyrem, Michael Madsen, Stephen Baldwin, Lucie Pohl, Brianne Davis, Dragan Micanovic.
Amerika'dan İstanbul'a uzanan bir korku gerilim filmi. Magi, 2015 yapımı olup bu yıl gösterime giriyor. Oyuncuları yabancı ama yönetmen koltuğunu bir Türk, Hasan Karacadağ dolduruyor. Senaryo da Karacadağ'a ait. Amerika'da gazeteci Olivia Watkins, Türkiye'de yaşayan kız kardeşi Marla tarafından acil olarak İstanbul'a çağırılır. Olivia'nın geldiği gece Marla esrarengiz bir şekilde ölür. Bundan sonra gizemlerle örülü bir hikaye başlar.
Polis, cinayetin, Marla'nın boşandığı eşi tarafından işlendiğini delilleriyle ortaya koyar. Ancak Oliva; kız kardeşinin İstanbul'un başka semtinde, farklı bir kimlikle ikinci bir hayat sürdüğünü öğrenince, gazeteci refleksiyle araştırmalarını devam ettirir. Olivia, cinayete kurban giden kızkardeşi Marla'nın Türk arkadaşları Emir ve Suzan'ın yardımlarıyla aksiyon, gerilim ve korku dolu bir maceraya girişir.

Emicem Hospital'de
Yönetmen: İsmet Eraydın
Oyuncular: Wilma Elles, Selahattin Çakır, Merve Akaydın, Sinan Bengier, Adem Eraydın
Ali ile yakınlaşması için bir fırsat olur. Gelişen olaylar Emice Celal'in gerçek yüzünü ortaya çıkaracaktır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları