loading
close
SON DAKİKALAR

Skandal Rusya açıklaması

Skandal Rusya açıklaması
Tarih: 01.12.2015 - 19:52
Kategori: Dünya

BAE Dışişleri Bakanı, Rus savaş uçağının düşürülmesini kınadı.

BAE Dışişleri Bakanı, Rus savaş uçağının düşürülmesini kınadı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid el Nahyan, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesini kınadı. Türkiye ile birlikte IŞİD karşıtı koalisyon içinde yer alan BAE’nin dışişleri bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan İngilizce duyuruya göre; Şeyh Abdullah, Rus uçağının düşürülmesini “terör saldırısı” olarak niteledi.

Şeyh Abdullah, skandal mahiyetindeki açıklamalarını, başkent Abu Dabi'de düzenlenen Rus-BAE ortak bakanlık komitesi toplantısı açılışında yaptı. Toplantıda Rusya Ticaret ve Sanayi Bakanı Denis Manturov da yer aldı.

BAE Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesine göre; Şeyh Abdullah, konuşmasında, "ülkesinin son günlerde birçok ülkeyi sarsan bir dizi terör saldırısını kınadığını" belirtti.

Şey Abdullah, söz konusu “saldırıların başında da bir Rus uçağının Sina Yarımadası’na düşmesi ve Rus askeri uçağının Suriye’de düşürülmesinin geldiğini” söyledi.

BAE Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesindeki duyurunun ilgili bölümü

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun Suriye ve Irak’ta düzenlediği hava operasyonlarına hem Türkiye hem de Birleşik Arap Emirlikleri’nden uçaklar katılıyor.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları