loading
close
SON DAKİKALAR

Spor haberleri!

Spor haberleri!
Tarih: 22.08.2017 - 00:00
Kategori:

Marş da sakıncalı mı sakıncalı gerçekten.. Hele o ''Yaşşaaa Mustafa Kemal Paşşaaa'' nakaratı yok mu? Tribünlerden göklere doğru yaptığı yansıma ''yeni devlet hayali'' kuranların tüylerini diken diken ediyor...

6 Ağustos Pazar günü Samsun’da oynanan, “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” yazılı pankartın stada alınmadığı Konyaspor - Beşiktaş maçında “Nuriye - Semih yaşasın” pankartı açan... Daha doğrusu sadece açan değil, pankartın önünde poz veren 11 seyirci örgüt üyeliğinden tutuklandı.

4 Haziran Pazar günü Antalya’da oynanan Göztepe - Eskişehirspor maçında çıkan olaylarla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 72 taraftar hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Meşalelerin yakıldığı, sahaya yanıcı-patlayıcı maddelerin atıldığı maçta haklarında yakalama kararı çıkartılan taraftarlar “Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası’na muhalefet”ten değil, “örgüt üyeliği”nin ağırlıklı olduğu çeşitli suçlardan yargılanacak.
Sosyal medyada “Taraftarız, örgüt üyesi değil. Göztepe taraftarı fişleniyor” adıyla kampanya başlatan Göztepe taraftarlarına göre asıl sebep meşale, yanıcı madde falan değil, “İzmir Marşı”nın söylenmiş olması. İzmir ve Eskişehir başta olmak üzere birçok şehirde yapılan gözaltı operasyonlarının sadece bu marşı söyledikleri görüntülerden tespit edilenlere yapıldığını iddia ediyorlar.
Marş da sakıncalı mı sakıncalı gerçekten.. Hele o “Yaşşaaa Mustafa Kemal Paşşaaa” nakaratı yok mu?
Tribünlerden göklere doğru yaptığı yansıma “yeni devlet hayali” kuranların tüylerini diken diken ediyor...

STALİN

Prof. İlber Ortaylı dostumuz “Azerbaycanlı başka, Azeri başka. Türkler arasında Azeri diye bir millet yoktur. Bunu Stalin hıyarı çıkardı. Stalin cahil bir Gürcü’dür” sözleriyle yine gündeme oturdu.
İlber Ortaylı içinden geldiği gibi dobra dobra konuşur. Halk diliyle konuşmayı sever. Stalin hakkında öyle düşünebilir. Ama bilelim ki Rus halkı pek de öyle düşünmüyor. Birkaç ay önce Levada Center’in düzenlediği ankette Rusya halkı “Tüm zamanların ve halkların en önde gelen şahsiyeti” olarak Stalin’i seçti. Stalin yüzde 38 destek alırken ikinci ve üçüncü sırada yüzde 34 ile Vladimir Putin ve Aleksandr Puşkin vardı. Lenin’in oy oranı yüzde 32 idi. Rusya Batı’nın çizdiği eski Stalin imajına rağbet etmiyor artık kendi yargısını oluşturuyor...

HEYKEL

Gün geçmiyor ki bir ilimizde Atatürk’e ait bir heykel saldırıya uğramasın, çekiçle orası burası kırılmasın. Saldırganlar yakalanıp tutuklanıyor görünüşte. Ancak arka planda onları yüreklendiren birileri hatta birtakım örgütler olmalı ki, tutuklamalara rağmen saldırılar durmuyor. Bu arada dikkati çeken... İktidar katmanlarından Atatürk’e saldırılara karşı etkili protestonun çıkmamasıdır.
Ne yapmalı? Önce Atatürk’ün partisi CHP bu vandalizme karşı etkin ses oluşturmalı. Tahrip edilen heykellerin en kısa sürede onarılarak yerini almasını sağlamalı. İktidarın umursamazlığını sergilemeli...
Tabii eğer “Atatürk’ün partisiyiz” sloganı boş bir laf değilse...

SIĞIR

Sözcü’de Murat Muratoğlu yazıyor.
Türkiye dünya sığır ithalinden ikinci sıradaymış.Birinci ABD...
Yazar şöyle diyor:
“Bizde sığır yetiştirilmeyince gözümüzü Uruguay sığırlarına diktik. Az buz değil, 153 bin büyükbaş sığır ithal ettik. Uruguay Hükümeti; “Bu Türklere sığır yetiştiremiyoruz” deyip Türkiye’ye satışları sınırladı.
Brezilya’dan 87 bin sığır aldık. Yirmi beş günlük gemi yolculuğundan sonra Türkiye teslimi sığırlar senin burada yetiştirdiğinden ucuza geliyorlar.
Bir acayiplik yok mu?
Muratoğlu sığırlara soruyor:
- Sen nasıl bir hayvansın da Türkiye’de yetiştirilemiyorsun?
Sığırın ne kabahati var? Ne ot bırakmışsın ne otlak? Sığır nerede yetişecek, şehirde mi? Ki yetişiyor da zaten, etraf sığır dolu...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları