loading
close
SON DAKİKALAR

Srebrenica Soykırımı 21. yılında Bosna-Sancak derneğinde anılacak

Srebrenica Soykırımı 21. yılında Bosna-Sancak derneğinde anılacak
Tarih: 10.07.2016 - 21:04
Kategori: Özel Haberler

Srebrenica Soykırımı'nın 21. yılı anmaları kapsamında İstanbul Anadolu Yakası Bosna-Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Eden ve Yönetim kurulu üyeleri Bosna da Aliya İzzetbegoviç'in mezarını ziyaret ettiler...

Srebrenica Soykırımı'nın 21. yılı anmaları kapsamında İstanbul Anadolu Yakası Bosna-Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Eden ve Yönetim kurulu üyeleri Bosna da Aliya İzzetbegoviç'in mezarını ziyaret ettiler...

Srebrenica Soykırımı'nın 21. yılı anmaları Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin Pendik'deki genel merkezinde yapılacak ve bir hafta boyunca devam edecek.

Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği başkanı Erdoğan Erden yaptığı açıklamada;

İnsanlık tarihinin yaşadığı soykırımların unutulmayacaklarından biri olan SREBRENİCA BOŞNAK SOYKIRIMI’nın 21. yılındayız. Böylesi önemli insanlık suçlarını unutturmamak ve şehitlerimizi anmak için her yıl düzenlediğimiz anma etkinliklerimiz aşağıda açıklanmıştır.

11 Temmuz 2016 günü Bosna-Srebrenica’da anma etkinlikleri yapılacaktır. Bu etkinlikte derneğimiz yöneticileri yer alacak olup, ülkemizden de sanat, spor ve siyaset camialarından tüm kurum ve kuruluşların, kültürel ve toplum yararına tüm sivil toplum kuruluşlarının katılımını beklemekteyiz.

Srebrenica Soykırımı 21. yılında Bosna-Sancak derneğinde anılacak

Aynı gün derneğimiz binasında yer alan Sancak Konferans Salonu’nda 1 hafta süreli Srebrenica Boşnak Soykırımı Fotoğraf Sergisi açılacak, 18.30’da İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Raif Erişen’in sunacağı Srebrenica Boşnak Soykırımı konulu konferans gerçekleşecektir.

Saat 20.00’de dernek binamızdan Bosna Parkı’na kadar geniş katılımlı bir yürüyüş yapılacak ve yürüyüş sonunda başta Srebrenica olmak üzere bütün soykırımları kınayan basın açıklamamız okunacaktır. 

“Soykırım bir insanlık suçudur, insanlık bir daha bunları yaşamamalıdır!” diyen duyarlı tüm insanlarımızı, sivil toplum kuruluşlarını, siyasi parti temsilcilerini, sanat ve spor camiasının tüm isimlerini gerek Bosna’da gerekse Pendik’te derneğimiz tarafından düzenlenen etkinliklerde yanımızda olmaya çağırıyoruz. 

Saygılarımızla…
Başkan
Erdoğan Erden

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları