loading
close
SON DAKİKALAR

Suçlu bulundu!

Suçlu bulundu!
Tarih: 17.09.2014 - 00:00
Kategori:

İsyanım Faruk Çelik'e; İstifa etmeniz için ille de AKP Genel Merkezi’ndeki çalışanların başına mı bir felaket gelmesi gerekiyor?

“Rengini şehit kanından alan bayrağımızı parçaladılar:

VAH BAYRAĞIM VAH!

PKK’lı hainler Batman’da bir okulda bayrağımızı parçalayıp, parçalarını okulun çeşitli yerlerine astı.”

***

“AKP’nin ‘imam hatip yılı’na çevirdiği 2014-2015 eğitim öğretim yılı başladı ama nakil başvurusunda bulundukları halde kaos nedeniyle yerleşemeyen binlerce öğrenci, haftayı okul yerine evde geçirecek.”

***

“Laik ve bilimsel eğitime kindar darbe:

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinde yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. Liselere mescit zorunluluğu getirildi. AKP iktidarı kindar nesil yaratmak için büyük bir adım atmış oldu.”

***

“Bir ayda 17 okul yakıldı. Yeni eğitim ve öğretim yılı, PKK’nın ‘eğitimde itaatsizlik eylemi’ talimatı nedeniyle Doğu ve Güneydoğu’da sıkıntılı başladı. Diyarbakır ve Muş’ta son bir ayda 17 okul yakılıp kullanılamaz hale getirildi.”

***

“Apo’nun annesinin adı okula verildi... Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde açılışı yapılan ve Kürtçe eğitim verecek olan ilkokula Abdullah Öcalan’ın annesinin ismi verildi. Yüksekova’daki ‘Dıbıstana Seretayı Ya Dayıka Uveyş (Uveyş Ana İlkokulu) adlı Kürtçe okulun açılışı, düzenlenen yürüyüşle yapıldı.”

***

“İşsizlik patladı... Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Haziran ayında işsiz sayısı 2 milyon 654 bin kişiyi buldu. İş aramayıp çalışmaya hazır olanlarla birlikte sayı 5 milyon 748 bin kişiye ulaştı.”

***

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar gezisinde yadırganacak bir görüntü yaşandı. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’yla görüşürken ayağında bildiğiniz terlik vardı. Manzara çirkindi...”

***

Bu iç karartan, can sıkan, mide bulandıran haberlerin hepsini dünkü gazetelerden aldım...

Düşünün; bir günde bunca skandal!

***

Bu haberleri okuduktan hemen sonra Çağlayan adliyesine gidip hakimin karşısına çıktım. Bir milletvekilinin verdiği soru önergesi hakkında yazmışım da Başbakan’ın dünürünün sahibi olduğu iddia edilen bir firmaya hakaret etmişim...

Ne demişim hakaret edip?

Hiç...

Savcı Bey bile, “Böyle hakaret olmaz” deyip hakkımı teslim etti.

Ama beni sanık sandalyesine oturtan bu ayıp da tarihe geçti!

***

Durum aynen böyle:

Sadece 24 saatlik bir zaman dilimi içinde bayrağımızı parçalayanlar, okullarımızı yakanlar ya da camiye çevirenler, çocuklarımızı okulsuz bırakanlar, Devrim Yasaları’nı hiçe sayıp devlete başkaldıran ve Kürtçe okul açanlar, terörist başının annesinin adını bu okullardan birine verenler, gençlerimizi işsiz bırakanlar, oturdukları makamların itibarını sıfırlayanlar... Hepsi özgür, hepsi masum, yargı hepsinin karşısında çaresiz...

Bir tek ben sanık sandalyesindeyim!

Çünkü bunların içinde yasalara, anayasaya saygıyla boyun eğen, bir tek benim!

***

Ne yalan söyleyeyim çok ama çok seviyorum seni; hukuk devleti...

Ancak, neredeysen çık artık ortaya:

Çünkü seni arayıp bulamamaktan yorgun düştüm!

MERKEZ!

Gezi olaylarının en tartışılan ismi İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, artık “merkez valisi...”

Peki, “merkez valileri” ne iş yapar?

Boş boş oturur... Bir anlamda işsizdir yani...

Ama ülkemizdeki 5 milyon 748 bin işsizin aksine, merkez valileri tıkır tıkır maaşlarını alırlar.

***

Kim nasıl anarsa ansın; bana göre halkının valisi olamamış bir adamdır Hüseyin Avni Mutlu...

Basit bir hak arama eylemini, yanlış yöntemi ve orantısız güç kullanımıyla halk hareketine dö-nüştürmüş, kifayetsiz bir yöneticidir.

Onca yaranma çalışmasına karşın aldığı ödül, merkeze atanmak olmuşsa...

“Ben nerede yanlış yaptım?” şarkısını söylemek en çok ona yakışır!

GÜNÜN SORUSU

Kocaeli ‘nin Derince ilçesindeki Zehra Emine Öçgüder Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Derince Mevlana Ortaokulu’nda yeni eğitim öğretim yılının açılışında İstiklal Marşı okunmamış... MHP’li Milletvekili Lütfü Türkkan, Milli Eğitim Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, “Bu talimatı kim ya da kimler vermiştir?” diye sormuş... Sorum kendisine:

Saf mısınız, rol mü yapıyorsunuz?

BEDELLİ ASKERLİK MUHABBETİ!

Başbakan Davutoğlu dün yeni bir “bedelli askerlik kampanyası”nın ilk işaretini verdi.

AKP hükümetlerinin defalarca çıkardığı bedelli askerlik yasaları, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ndeki “eşitlik” ilkesi ile..

Anayasa’daki “eşitlik” ve “sosyal devlet” ilkelerine taban tabana zıt...

Parası olanın bedelini ödeyerek askerlik yapmaması, parası olmayanın ise ucunda ölüm olan bu zorunlu hizmete sürüklenmesi; insan aklının alabileceği bir şey değil...

İşin ilginci eğitimi, sağlığı ve askerliği parayla satın alınabilen “haklar” haline getirenler; utanmadan bir de Müslümanlık’tan söz edebiliyor.

***

Bizi dinle, mezheple, soyla, sopla kandıran sömürgenler... Elbet günü geldiğinde bu günahlarınızın hesabını vereceksiniz.

Aslolan “temel çelişki”dir ve biz bunu asla unutmadık...

Unutmayacağız!

GÜNÜN İSYANI

Soma’daki maden ve İstanbul Mecidiyeköy’deki asansör facialarından sonra sendikacılar ve siyasetçiler tarafından defalarca istifaya davet edilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bu davetleri reddetmiş... İsyanım kendisine:

İstifa etmeniz için ille de AKP Genel Merkezi’ndeki çalışanların başına mı bir felaket gelmesi gerekiyor?

Mustafa Mutlu - Aydınlık

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları