loading
close
SON DAKİKALAR

Sur'da yaralanan asker GATA'da şehit oldu

Sur'da yaralanan asker GATA'da şehit oldu
Tarih: 04.02.2016 - 23:23
Kategori: Sağlık, Yaşam

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde geçtiğimiz pazar günü operasyonlar sırasında teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanarak GATA'ya sevk edilen bir asker yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde geçtiğimiz pazar günü operasyonlar sırasında teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanarak GATA'ya sevk edilen bir asker yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit askerin Jandarma Uzman Çavuş 25 yaşındaki Nebi Arslan olduğu öğrenildi.

Genelkurmay'dan şehitle ilgili yapılan açıklama şöyle:

"31 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanan ve tedavisine GATA'da devam edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 04 Şubat 2016 tarihinde saat 16:40'ta şehit olmuştur.
Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

AKŞEHİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan ve GATA'da tedavi gören Jandarma Uzman Çavuş 25 yaşındaki Nebi Arslan şehit oldu.

Arslan'ın, baba ocağı Konya'nın Akşehir İlçesi'ne bağlı Değirmenköy Mahallesi'ndeki evine ateş düştü. Şehit haberini, aileye Akşehir Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Erdal Canol ile Akşehir Belediye Başkanı Ak Partili Salih Akkaya birlikte verdi. 2 yıllık uzman çavuş olan şehit Arslan'ın, babası Kemal Arslan'ın Ankara'da oğlunun yanında olduğu öğrenildi. 4 kardeş olan şehit Arslan'ın annesi Dursun Arslan'ın ise 2007 yılında kanser nedeniyle vefat ettiği belirtildi. Şehit Nebi Arslan'ın yarın memleketi Akşehir'de defnedilmesi bekleniyor.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları