loading
close
SON DAKİKALAR

Taksim meydanı 1 Mayıs alanıdır

Taksim meydanı 1 Mayıs alanıdır
Tarih: 19.03.2015 - 00:00
Kategori:

SODEV Başkanı Erol Kızılelma; Taksim Meydanı, 1 Mayıs Alanı’dır. 1 Mayıs İşçi Bayramı Taksim’de kutlanmalıdır.

SODEV Başkanı Erol Kızılelma; 

Dünyanın her yerinde çalışanlar, emekçiler, 1 Mayıs’ı bulundukları kentin en merkezi ve en görkemli alanlarında kutlarlar. Taksim Meydanı böyle bir alandır. Üstelik Taksim Meydanı’nın çalışanlarımız için çok özel bir anlamı vardır. 34 yoldaşlarının Taksim Meydanı’nda karanlık güçler tarafından katledildiği 1977 İşçi Bayramı’nın aydınlığa kavuşturulamaması nedeniyle duyarlılıkları yüksektir. Kaybettikleri 34 canı Taksim’de anmak istemektedirler.

Ayrıca Gezi olayları sırasında kaybedilen gençlerimiz de, yurdun neresinde toprağa düşerse düşsün, Taksim Gezi’de yaşanan olaylarla özdeşleştirilmektedir.

DİSK’in hem 1 Mayıs 1977’ye hem de Taksim Gezi olayları sırasında kaybedilen gençlerimize sahip çıkması ve 1 Mayıs’ta bu amaçla Taksim Meydanı’nında olacaklarını açıklaması yerindedir. İktidar, kendi halkıyla, emekçilerle inatlaşmamalı, çalışanların 1 Mayıs’ı bir şölen şeklinde kutlayabilmesi önündeki engelleri ortadan kaldırmalıdır. 1 Mayıs’ın hala özgürce kutlanamaması, Türkiye’nin demokratikleşemediğinin en önemli göstergelerinden birisidir.

Taksim Meydanı, 1 Mayıs Alanı’dır. 1 Mayıs İşçi Bayramı Taksim’de kutlanmalıdır.

Erol Kızılelma
SODEV Genel Başkanı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları