loading
close
SON DAKİKALAR

Tek kurtuluş yolu ‘Antiemperyalist kurucu irade’ye dönmek!

Tek kurtuluş yolu ‘Antiemperyalist kurucu irade’ye dönmek!
Tarih: 22.08.2016 - 22:46
Kategori: Sendika

Eğitim İş Sendikası Sarıyer İlçe Temsilciliği'nden Alkoç Turan Başgönül, Gaziantep'te yaşanan katliam sonrası istanbulgercegi.com'a açıklamalarda bulundu.

Eğitim İş Sendikası Sarıyer İlçe Temsilciliği'nden Alkoç Turan Başgönül, Gaziantep'te yaşanan katliam sonrası istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklamada 'Ulusça yaşadığımız bu karanlık süreçte, yüce milletimizi feraha kavuşturacak ve emperyalizmin ülkemize dayattığı yaptırımlardan kurtaracak tek kurtuluş yolu ‘Antiemperyalist kurucu irade’ ye dönmek olacaktır' dedi.

Başgönül'ün açıklaması şöyle:

Milli mücadelenin başladığı ve emperyalist güçlere karşı ilk direnişin gerçekleştiği şehirlerden birisi olan Gazi şehrimiz Gaziantep’te yaşanan son terör olayında maalesef 54 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, son bir haftada Diyarbakır, Van, Elazığ, Bitlis, Şanlıurfa ve Tunceli’de meydana gelen saldırılarda da onlarca vatandaşımız yaşamını yitirmiş, onlarca vatandaşımız ise yaralanmıştır. 

Son dönemde yaşadığımız gelişmeler göstermektedir ki emperyalist güçler ülkemiz üzerinde hiç kapanmayan hesaplarını tekrar açmştır. Gaziantep’te gerçekleştirilen saldırı da göstermiştir ki; bunu çocuk yaşta bir canlı bombayı bir düğünde kullanarak vahşi bir şekilde yapmaktadır. Emperyalist güçlerin taşeronluğunu yapan Fetö terör örgütünün alçakça gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişimi ile ülkemiz bir kargaşa ortamına sürüklenmiş, ardından emperyalist güçlerin diğer taşeron örgütleri PKK ve IŞİD’in saldırıları ile ülkemizde bir kaos ortamı yaratma çabası içinde oldukları açıkça görülmektedir. Türk Ulusu kanlı bir iç çatışmaya çekilmekte; Ulusumuzun birliği ve Ülke bütünlüğümüz ciddi bir tehdit altına girmektedir. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan terör örgütleri saldırılarını sivil, masum, kadın, çocuk gözetmeksizin vahşi bir şekilde gerçekleştirmektedir. 

Ulusça yaşadığımız bu karanlık süreçte, yüce milletimizi feraha kavuşturacak ve emperyalizmin ülkemize dayattığı yaptırımlardan kurtaracak tek kurtuluş yolu ise ‘Antiemperyalist kurucu irade’ ye dönmek olacaktır. Milli çıkarlarımızın emrettiği yoldan ayrılmadan, "Yurtta barış, Dünyada barış" ilkesinden hareketle öncelikle bölge ülkeleri ile barış temelli politikalar üretmeli ve ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafya da bölge ülkelerinin de güvenliğini tesis edecek kalıcı politikalar uygulanmalıdır. 

Büyük Türk Milleti, Ulusal bütünlüğümüzü parçalayarak kardeş kavgası yaratmak isteyen emperyalizmin bu oyunlarına düşmeyecek ve Türkiye'nin Ortadoğu ülkelerine dönüşmesine asla müsaade etmeyecektir. Yaşadığımız bu sıkıntılı süreçte tahrik ve kışkırtmalara kapılmadan, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ülke ve Millet tanımına bağlı kalarak kardeşliği savunacak, emperyalist destekli cihatçı ve bölücü terör örgütlerinin oyununu bozacaktır.

Yaşanan alçakça terör saldırılarını Eğitim-iş ailesi olarak bir kez daha kınıyor; yaşamını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet, acılı yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı, yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Eğitim İş Sarıyer İlçe Temsilciliği

Alkoç Turan Başgönül


Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları