loading
close
SON DAKİKALAR

Tekin Bingöl: YSK'nin 10 üyesi itaat et rahat et anlayışına teslim olmuşlardır

Tekin Bingöl: YSK'nin 10 üyesi itaat et rahat et anlayışına teslim olmuşlardır
Tarih: 21.04.2017 - 11:27
Kategori: Siyaset

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl basın açıklaması yaptı.

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl basın açıklaması yaptı. Bingöl, referanduma ilişkin olarak çalıştaylar ve bir dizi toplantı yapacaklarını söyledi.

Bingöl'ün açıklamaları şöyle:

"Bütün yaşananlar YSK'nin skandal kararının ürünü. YSK bir dizi kanunsuzluğa imza attı. 3 siyasi partinin başvurusu vardı. YSK toplantı gerçekleştirdi. 16 Nisan'da AKP'nin başvuruları 20-30 dakikada görüşülürken bizim başvurularımızın kararı 7 saatte alındı. 

Demek ki 16 Nisan'da alınan kararlar maddi kanıtı olmayan kanun tanımazlığın ürünüdür. YSK kanun yapmak değil kanunu uygulamak zorundadır. YSK bu kararlarla seçime gölge düşürmenin ötesinde seçimin meşruiyetini gündeme getirmiştir.

82 Anayasası darbe anayasasıdır. Bu değişiklikle mühürsüz seçimle oluşan anayasa darbe yasasıyla birlikte ayıplı anayasaya dönüşmüştür. Sürekli tartışılacaktır. 

YSK'nin 10 üyesi itaat et rahat et anlayışına teslim olmuşlardır. 16 Nisan'da alınan karar 2 gün sonra yazılmış. Bizim iptal başvurumuz 3. gününe girmesine rağmen karar yok. 

Anayasa değişikliği metni parlamentoya sunulduğunda çalıştaylarla yolumuzu netleştirmiştik. Şimdi de toplantılar yapacağız. İlk toplantımızı 22 Nisan Cumartesi milletvekilleri arkadaşlarımızla kapalı grupta görüşeceğiz. 25 Nisan'da PM toplantımızı yapacağız. 29 Nisan'da il başkanları toplantısı var. Arkasından da belediye başkanlarımızla görüşeceğiz. Önemli kararları alma noktasında değerlendirmemizi arkadaşlarımızla yapacağız. Bu toplantıları kısa sürede gerçekleştireceğiz. Alacağımız kararlar somut kararlar olacak. 

2019'da ya da olası bir seçimde ve yerel seçimlerden umutluyuz."

Vişne Haber Ajansı 








ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları