loading
close
SON DAKİKALAR

TEOG'da Fen Sorusu İptal etti

TEOG'da Fen Sorusu İptal etti
Tarih: 26.11.2015 - 20:05
Kategori: Eğitim

TEOG ilk dönem sınavları bugün sona erdi. Soru ve cevaplar sınavın ardından yayınlandı. Hatalı olduğu belirtilen Fen bilgisi sorusu ise iptal edildi. İptal edilen soru tüm öğrenciler için doğru kabul edilecek...

TEOG ilk dönem sınavları bugün sona erdi. Soru ve cevaplar sınavın ardından yayınlandı. Hatalı olduğu belirtilen Fen bilgisi sorusu ise iptal edildi. İptal edilen soru tüm öğrenciler için doğru kabul edilecek..

25-26 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan I. dönem ortak sınavları iki oturum hâlinde yurt içinde 970 merkezde, 16 bin 259 okulda, 91 bin 425 salonda; yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkezde, 22 okulda Türkiye saati ile 09:00, 10:10 ve 11:20’de başlayıp, 12:00’de sona erdi.

Sınava 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katılması planlanmıştır. Ancak Mardin ili Nusaybin ilçesinde Valiliğin güvenlik nedeniyle almış olduğu resmî karara göre 2 bin 554 öğrenci 25-26 Kasım tarihlerinde yapılan her iki gün oturumlarına, Derik ilçesinde ise aynı sebeple 26 Kasım tarihinde bin 291 öğrenci ikinci gün oturumuna sınava girememiştir. Süreçle ilgili gerekli tedbirler alınmıştır. Bu öğrencilerimiz 12-13 Aralık tarihinde yapılacak olan mazeret sınavına katılacaklardır.

TEOG'DA FEN SORUSU İPTAL EDİLDİ

Eğitim uzmanları TEOG-1 Fen ve teknoloji sınavının kaldırma kuvvetine yönelik bir sorusunun hatalı olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini belirtmişlerdi. Milli eğitim Bakanlığı da (MEB) sorunun iptal edildiğini açıkladı. İptal edilen soru tüm öğrenciler için doğru kabul edilecek.

“K,L ve M düzeneklerinden oluşan soruda L düzeneğinde yapılan ölçüm doğru ise M düzeneğindeki ölçüm doğru olamaz, M düzeneğinde yapılan ölçüm doğru ise L düzeneğindeki ölçüm doğru olamaz. Bu durumda L ve M aynı anda doğru olamayacağı için aynı seçenek içinde kullanılması öğrencilerde çelişkiye neden olmuştur”

“Soruda cismin yoğunluğunun suyun yoğunluğundan büyük ya da eşit olduğu belirtilmeliydi. Bu haliyle soru çift cevaplıdır. Hem B olabilir, bakış açısına göre C’ de olabilir.”

İPTAL EDİLEN SORU:


25-26 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan sınavların soru ve cevapları; 26 Kasım 2015 tarihinde, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün odsgm.meb.gov.tr sayfasında yayımlanmaktadır.

TEOG 25-26 KASIM SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Herhangi bir mazeretinden dolayı sınava giremeyen öğrenciler, mazeretlerini okul müdürlüklerine beş (5) takvim günü içerisinde belgelendirdikleri takdirde 12-13 Aralık 2015 tarihinde yapılacak olan mazeret sınavına alınacaktır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bunun yanı sıra 8 inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmektedir. Normal müfredata göre ilerleyen, matematik, fen ve teknoloji, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C inkilap tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil derslerinden sorumlu oldukları bu sınav ise biraz daha farklıdır. Buna göre öğrenciler, bir dönemde 3 yazılı oldukları derslerin sınav notlarından ikinci sınav notları ile bir dönemde 2 yazılı oldukları derslerin sınav notlarından, birinci sınav notlarından sorumludurlar. Ortak sınavları ise, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü her dönem birer tane yapmaktadır.

Her sene yılda iki defa yapılan TEOG sınavı, normal 8 inci sınıf ders müfredatı baz alınarak yapılmaktadır. Fakat normal eğitim sürecinde görülen derslerin hepsi TEOG sınav sorusu olarak hazırlanmamaktadır. Bu doğrultuda, TEOG sınavında 6 dersten toplam 120 soru bulunmaktadır. TEOG sınavında öğrencilere yöneltilecek olan soruların dersleri ve soru sayıları şu şekildedir;

Matematik 20 soru,
Fen ve teknoloji 20 soru,
T.C inkilap tarihi ve Atatürkçülük 20 soru
Türkçe 20 soru
Yabancı dil 20 soru
Din kültürü ve ahlak bilgisi 20

Öğrencilere 120 soruyu çözmeleri için, ders başına 40 dakika olmak üzere, toplamda 240 dakika süre verilmektedir. Yani her soru başına 2 dakika süre düşmektedir. Ayrıca daha önceki sınav sistemlerinin aksine TEOG sınavında yanlış sayısı doğru sayısını etkilememektedir. Bu durumda öğrencilere sınav esnasında hiçbir soruyu boş bırakmamaları ve olabildiğince tüm soruları yanıtlamaları önerilmektedir. Çünkü yanlış yapsalar dahi, yanlışlar doğru sayısını eksiltmeyecektir.

Bu sene birinci dönem TEOG sınavı, 25 Kasım – 26 Kasım 2015 Çarşamba ve Perşembe günleri yapılacaktır. 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk dönemi yapılan bu TEOG sınavına giremeyen öğrenciler ise, 12-13 Aralık 2015 tarihinde yapılacak olan mazeret sınavına girebileceklerdir.

İlk dönem TEOG sınav sonuçları ise, 2016 Ocak ayı içinde belli olacak ve öğrencilere açıklanacaktır. Bunun ardından, ikinci dönem TEOG sınavları ise, 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacaktır. 2015-2016 eğitim öğretim yılı ikinci dönem TEOG sınavına giremeyen öğrenciler ise, 14-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak olan TEOG mazeret sınavına girebileceklerdir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları