loading
close
SON DAKİKALAR

The Cut, Filmekimi'nden çıkarıldı

The Cut, Filmekimi'nden çıkarıldı
Tarih: 12.09.2014 - 17:53
Kategori: Kültür & Sanat

Fatih Akın'ın Venedik Film Festivali'nde ses getiren yeni filmi 'The Cut'ın (Kesik) Türkiye'de sonbaharda vizyona girmesi beklenirken, Filmekimi programından çıkarıldı...

Fatih Akın'ın yeni filmi 'The Cut'ın (Kesik) Türkiye ’de sonbaharda vizyona girmesi beklenirken, daha önce ilk kez Filmekimi’nde gösterileceği belirtilen filmin, programdan çıkarıldığı ortaya çıktı. İKSV yetkilileri kararın politik olmadığını, filmin yurtdışı dağıtımcılarının talebi üzerine alındığını söyledi. İKSV’den alınan bilgiye göre, filmin yurtdışı dağıtımcılarının Filmekimi’nin düzenleneceği tarihle henüz belirsiz olan vizyon tarihi arasında uzun bir fark olmamasını istemeleri nedeniyle böyle bir karar alındı.

Yönetmen Fatih Akın’ın Ermeni katliamı sırasında Mardin'de ailesini kaybeden Ermeni demircinin hikâyesini anlattığı yeni filmi “The Cut”ın (Kesik) Türk sinemalarında sonbaharda gösterilmesi bekleniyor.

31 Ağustos’ta Venedik Film Festivali’nde prömiyeri yapılan The Cut’ın Türkiye’de ilk defa 11-17 Ekim 2014’te düzenlenecek Filmekimi’nde gösterileceği belirtilmişti. Organizasyonun resmi Facebook sayfasında yapılan bir paylaşımda da filmin Filmekimi’nde gösterileceği duyurulmuştu.

Ancak daha sonra ‘The Cut’ın Filmekimi’nin programından çıkarıldığı ortaya çıktı. T24'e konuşan İKSV yetkilileri, ‘The Cut’ın Filmekimi’nde gösterilmeyeceğini doğrulayarak, kararın filmin Almanya ’daki yurtdışı dağıtıcıları tarafından alındığını söyledi.

İKSV yetkilileri, yurtdışı dağıtıcılarının filmin gösterilmemesi kararına gerekçe olarak, Filmekimi’nin düzenleneceği tarihle henüz belirsiz olan vizyon tarihi arasında olası bir gecikme durumunda fark olmasını istememelerini gösterdiğini aktardı. İKSV yetkilileri, kararın politik olmadığını söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları