loading
close
SON DAKİKALAR

Tofaş'ta iş başı

Tofaş'ta iş başı
Tarih: 24.05.2015 - 09:58
Kategori: Sendika

Gece geç saatlerde TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu ve fabrika yönetimi ile bir araya gelen işçi temsilcileri arasında anlaşma sağlandı.

Oyak Renault’nun Bursa’daki fabrikasında başlayıp TOFAŞ’a ardından yan sanayiye sıçrayan metal işçileri grevinde sona yaklaşıldı. Coşkunöz, TOFAŞ ve Mako’da eylemler biterken, Renault ve Ototrim’de görüşmeler tüm hızıyla sürüyor.

Türkiye’nin en büyük otomotiv işletmelerinden Oyak-Renault’nun Bursa’daki fabrikasında başlayarak TOFAŞ’a ardından yan sanayide Coşkunöz, Ototrim ve Mako fabrikalarına sıçrayan metal işçileri eyleminde sona yaklaşıldı. Coşkunöz’den sonra önceki gece de TOFAŞ işçilerinin temsilcileri, yönetimle yaptığı görüşme sonunda anlaşmaya vardı. Gece geç saatlerde TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu ve fabrika yönetimi ile bir araya gelen işçi temsilcileri arasında anlaşma sağlandı.

1000 LİRA SÖZÜ

TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.’de dün sabah işçilerin çoğunluğu işe başlayarak bantları çalıştırdı. Fabrika önünde işçiler adına açıklama yapan işçi sözcülerinden Mehmet Altın, çalışan tüm işçilere seyyanen 1000 TL ve ücretlerde iyileştirme sözü verildiğini söyledi. Ramazan ayına kadar bir açıklama yapılacağını anlatan Mehmet Altın, şöyle dedi: “Süreçten dolayı kimsenin işten çıkarılmamasını talep etmiştik, yönetim de bu isteğimizi kırmadı ve kimsenin yerlerinin değiştirilmeyeceği sözünü verdi. Yeni bir beyaz sayfa açarak işimizin başında olacağız, Sendikal tercihlerde de kimseye karışılmayacak ayrıca biz para haricinde diğer maddelerde anlaşmayı sağladık. Para da CEO’nun söyleceği rakama göre belirlenecek. O konuda da fazla bir sıkıntı kalmadı. Bu da bizim için önemliydi.”

MAKO’DA ANLAŞMA
Ücretlerinde iyileştirme talebiyle Türkiye’nin en büyük otomotiv yan sanayi şirketlerinden Mako’da başlatılan eylemler, anlaşmayla sona erdirildi. Türk Metal’in MESS ile imzaladığı 3 yıllık sözleşmenin yenilenerek daha iyi bir sözleşme imzalanması talebiyle Mako işçilerinin başlattığı eylem fabrika yöneticileri ve işçi temsilcilerinin katıldığı toplantıda ele alındı. Buna göre, işçiler işten atılmama garantisi verilmesini, toplu sözleşme sürecinde haklarını savunmadığını düşündükleri Türk Metal Sen’in temsilcilik tabelasının sökülmesini ve bunun yerine temsilcilik odasında işçilerin şu an sözcülüğünü yapan temsilcilerin oturmasını istedi. Eyleme devam eden yaklaşık 300 işçi adına görüşmeye katılan işçi temsilcilerine imzalı teminat mektubu verildi. İşçiler anlaşmanın sağlanması üzerine eylemlerine son verdi. Bursa’da halen Oyak Renault Otomobil Fabrikası ile yan sanayi üretimi yapan Ototrim’de çalışan işçiler eylemlerini sürdürüyor. Buradaki eylemlerde devam eden görüşmeler sonunda her an sonuçlanabileceği açıklanırken Türk Metal Sendikası’na kayıtlı olan 3 binden fazla işçinin sendikalarından istifa ettikleri öğrenildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları