loading
close
SON DAKİKALAR

Trabzonspor kongresinde kavga

Trabzonspor kongresinde kavga
Tarih: 20.12.2014 - 20:40
Kategori: Spor

Trabzonspor'un olağan genel kurulunun başında yapılan Divan Kurulu seçimleri kavga çıkardı.

Trabzonspor'un olağan genel kurulunun başında yapılan Divan Kurulu seçimleri kavga çıkardı. Seçim sonuçlarına itiraz eden bir grup üye ile karşıt görüşlüler arasında gerginlik yaşandı. Olaylar nedeniyle bir süre ara verilen kongrenin öğleden sonraki bölümünde tekrar kavga çıktı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi, oy çokluğu ile ibra edildi.

Trabzonspor'un seçim maddesi bulunmayan 69. Olağan Genel Kurulu olaylara sahne oldu.

19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul öncesinde sabahın erken saatlerinden itibaren üyeler salonun önünde toplanmaya başladı. Giriş kartlarını alan üyeler, üst araması yapılmasının ardından salona girebildi. Kapıda ayrıca X-Ray cihazlarıyla da güvenlik önlemleri artırıldı.

TRABZONSPOR OLAĞAN GENEL KURULU'NDA KAVGA GÖRÜNTÜLERİ

Trabzonspor Genel Kurulu, muhalefetin özellikle yönetimi ibra etmemek üzere örgütlenmesiyle önceki yıllara göre yüksek bir katılımla gerçekleştirildi. Genel kurulun daha önce açıklandığı gibi saat 10.00'da başlamaması üzerine bir grup üye alkışlarla durumu protesto etti. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun salona girmesiyle kongre saat 11.00'de başladı.

Kongre divan başkanlığına yönetimin desteklediği Sabri Sadıklar'ın seçilmesi üzerine muhalefet olayı protesto etti ve birçok üye tribünlerden salona indi.

Bu sırada ise iki taraf arasında yumruklaşmaya varan kavga çıktı. Bu yaşananların ardından çevik kuvvet salona girerek güvenlik önlemi aldı.

Gerginlik nedeniyle ara verilen kongre, 45 dakika sonra yeniden başladı. Yönetim ve muhalefet kanadıyla görüş alışverişinde bulunduktan sonra kürsüye gelen Kongre Divan Başkanı Sabri Sadıklar, üyelere hitaben yaptığı konuşmada, "Divan kurulu kongreyi adil olarak tüzüğü göre yönetecek. Göreceksiniz inşallah en güzel şekilde genel kurul sona erecek. Bu da sizin katkılarınızla gerçekleşecek. Sizlere şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

7'NCİ MADDE GÜNDEMDEN ÇIKARILDI

Daha sonra genel kurul öncesinde büyük tartışma yaratan ve yönetim tarafından dün akşam gündemden çıkarılması tarafından önerge verileceği açıklanan 7'nci maddenin görüşülmesine geçildi. Sadıklar, yönetim kurulunun gündemin 7'nci maddesinde yer alan, "Derneğe taşınır, taşınmaz ve/veya gayrimenkul satın alınması veya bunlar hakkında ayni hak tesis edilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi" şeklindeki gündem maddesinin çekilmesi için verdiği önergeyi okudu. Yönetim Kurulu Üyesi Onur İncehasan, maddenin İstanbul Kartal'daki tesislerle ilgili olduğunu belirterek, kamuoyuna olayın yanlış aksettirildiğini, yönetimin gayrimenkul satmayı değil sadece almayı amaçladığını, ancak yanlış anlaşılmalar nedeniyle önerge vererek maddenin gündemden çıkarılmasını istediklerini söyledi.

İNCEHASAN: "DEĞERLİ DİVAN DİYEMEYECEĞİM ÇÜNKÜ..."

İncehasan'ın konuşmasının ardından divan seçiminde muhalefet kanadın adayı olan Ali Sürmen kürsüye geldi. Sürmen, "Değerli divan diyemeyeceğim.Çünkü benim yerimde oturuyorlar. İkinci liste kazanmasına rağmen birinci listenin kazandığını açıklayanlar, göz doktoruna gitsin. Hukuk herkese lazımdır. Yönetimin hukuksuzluk karşısında istifa etmesini bekliyorum" diye konuştu.
Daha sonra 7'nci maddeyle ilgili verilen önerge üyelerin oyuna sunuldu ve gündemden çıkarılması kabul edildi.
Genel Kurul toplantısının öğleden sonraki bölümünde yönetime eleştirilerin artması üzerine ikinci kez yumruklu kavga çıktı.

ÇAKIROĞLU: SİZİ İBRA ETMEYECEĞİM

Daha sonra bazı üyeler söz alarak yönetim kuruluna eleştirilerde bulundu. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminden istifa eden Sebahattin Çakıroğlu, yönetimi söyledikleri ile yaptıklarının farklı olması nedeniyle ibra etmeyeceğini söyledi. Göreve geldiklerinde kulübün borcunun 176 milyon lira olduğunu belirten Çakıroğlu, "Borcu bir sezonda iki katına çıkardığınız için mi sizi ibra edeceğiz? Milyonlarımızı heba ettiğiniz için mi sizi ibra edeceğiz. 'Ya o kupayı alacağım ya kupa beni alacak' dedin ama ortada kupa yok. Bunun için mi sizi ibra edeceğiz? 'Gelirleri arttırdık' diyorsunuz, Trabzonspor'un milyonlarını savuruyorsunuz. Bunun için mi sizi ibra edeceğiz? 'Gemileri yaktık' dediniz ama sizin bir tek geminiz yanmadı, yanan Trabzonspor'un gemisiydi. Trabzonspor'un değerlerini beğenirsiniz, beğenmezsiniz, bugün orada oturuyorsanız borçlu olduğunuz Trabzonspor'u dört büyük yapan efsane başkanlara hakaret ettiğiniz için mi sizi ibra edeceğiz?" ifadesini kullandı.

ALS HASTASI EMRE SALONU TERKETTİ

Trabzonspor taraftarlığıyla bilinen ALS hastası Emre Vural da, kongrede söz alarak bir konuşma yaptı. Tekerlekli sandalye ile kürsüye çıkan Emre Vural, kongreye gelmeden önce projelerini anlatmayı düşündüğünü belirterek, "Burada projelerimden bahsedecektim. Ama yaşadıklarım karşısında şoka uğradım. Kürsüye çıkan herkes bir şey söylüyor ama kimse polislerden bahsetmiyor. Polislerin burada ne işi var? Burada tartışmıyoruz adeta savaş yapıyoruz. Ben çok utanıyorum. Kürsüye çıkan herkes teşekkür etti ama teşekkür etmiyorum ve salonu terk ediyorum" dedi. Konuşması nedeniyle Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da Emre Vural'ı tebrik etti. Vural, daha sonra yakınlarıyla birlikte salonu terketti.

KULAÇOĞLU: SORUN YÖNETİMDE DEĞİL ZİHNİYETTE

Son kongrede İbrahim Hacıosmanoğlu'nun rakiplerinden olan Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu da, "Sorun başkan ya da yönetim değil. Trabzonspor'da ciddi bir zihniyet sorunu var. Trabzonspor şu anda kuruluş felsefesinin çok dışına çıkmış durumda. İbrahim beyin istifa etmesi veya seçimle görevinden ayrılmasıyla Trabzonspor'un doğru yola dönmesi bu anlayışla zaten mümkün değil. Burada sayın Hacıosmanoğlu'nu en çok eleştirenler, ittifak oluşturup kongrede kendisini destekleyenlerdir. Kupa dün Başbakandaydı, bugün Cumhurbaşkanında. İbrahim Bey Trabzonspor'a çıkar sağlamak için kupasını rehincide bırakmıştır" dedi.

YİNE KAVGA ÇIKTI

Üyelerden Yavuz Saltık'ın konuşması sırasında yönetim kurulu üyelerine hakaret ettiğini ileri süren bazı üyeler, Saltık'a saldırmak istedi. Çıkan kargaşaya polis müdahale etti. Kavga nedeniyle genel kurula yaklaşık 20 dakika ara verildi.

Daha sonra yapılan oylamada, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimi, mali ve idari yönden oy çokluğuyla ibra edildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları